Kari Pešić o Zvezdi i FMP-u: ''E, to je sistem!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.01.2018.
22:19
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Istovremeno, govorio je i o Partizanovim problemima...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Brojnih tema dotakao se naš proslavljeni trener u prazničnom intervjuu ''Blicu'', a govoreći o košarkaškim aktuelnostima u Srbiji Svetislav Pešić je posebno pohvalio način rada u Crvenoj zvezdi i FMP-u.

On smatra da su crveno-beli saradnjom sa ''Panterima'' napravili sistem koji za sada odlično funkcioniše.

''Baza igrača koju je Zvezda napravila zahvaljući sistemu, i koju malo ko ima u Evropi, a tu mislim na filijalu u vidu FMP-a - e to je sistem. Tu se gradila neka priča i evo sada imamo nešto što daje rezultate'', istakao je Pešić.

Na sve ovo nadovezao se i kada je u pitanju naša košarka u celini, uključujući i reprezentaciju.

''Pa koji mi danas sistem imamo osim ovog u Crvenoj zvezdi? I ovo srebro na Evropskom pvenstvu je osvojeno zbog ogromne tradicije koju ima srpska košarka, kao i ogromnom talentu igrača i trenera, a ne zbog nekog planskog kontinuiteta'', objašnjava Pešić.

Za to vreme Partizan je u krizi, i finansijskoj i rezultatskoj, a Pešić vidi razloge zašto je naš najtrofejniji klub došao u ovakvu situaciju.

''Partizan se bavio titulama i Evroligom koja te uvek pritiska da praviš rezultate, ali je zapustio rad sa mladima. Oni sada skoro nemaju nijednog svog igrača. Kada se na sve to doda i sistem finansiranja u vrhunskom sportu koji kod nas nije do kraja regulisan, eto ti problema.

Sad si došao u situaciju da nemaš love i da nemaš rad sa mladima. Oni sad pokušavaju da zakrpe jednu rupu, ali se uvek otvori neka druga.

Pozitivno je to što Partizan ima veliko ime, negativno što se danas traže samo rezultati i oni su jedino što navijači vide. Sigurno je da ih očekuje dug put oporavka, no ponavljam, ključ je u pravom sistemu'', zaključio je Pešić, a kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dolina cupova
Monday, 08.01.2018
23:41

Ne razumem, kako to da Partizan sad nema nijednog mladog igraca? Marinkovic? Kakav je takav je, mlad je! Dosli su Pecarski i Tadic, deca, Tanaskovic...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 09.01.2018
10:52

Pazin, Aranitovic, Jovanovic...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 09.01.2018
15:25

Desava se:-D Naravno da ima, uvek je bilo i bice, dovoljno je samo da se pogleda prosecna starost ekipe iz '92, ali, Vanja se ne razvija kako treba, vec duze vreme stagnira...

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 09.01.2018
15:01

Ne znam kako sam uspeo da ih ne spomenem, a u Partizanu nema nijedan mladi igrač...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 08.01.2018
08:41

Koja to liga u Evropi dozvoljava da jedan covek ima dva kluba u istom rangu takmicenja? FMP je i ranije to radio sa Borcem iz Cacka, uvek je mreza to bila. Ne razumem ove velicine, kao da su svi slepi kod ociju i autisticni...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 08.01.2018
17:12

Jer da je FMP Partizanov klub,vi bi bili prvi,a Zvezda bi ispadala iz lige 😂😂😂

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 08.01.2018
23:55

Pa vi vise ni sami ne znate na sta da se zalite. Evo pitam da li mislis da bi ali bas bilo sta promenilo to da je FMP Partizanov? Sta Zvezda bi bila slabija? Kada spomenemo nasu LS,vi kazete to nije LS 😂😂😂 Nije Zvezda kriva sto ste se srozali tu gde ste sada,velicate Vujosevica koji je imao platu kao sada Laso u Realu,Sasi Ilicu dajete godisnje 200k eura,tj toliko je imao pre 2-3 godine sada nznm,a covek ne ume potrcati. Zvezda ce godinama uzimati titulu u ABA ligi,jer cak i ako se desi da je neko moze dobiti,reagovace EL jer nece hteti da srozaju svoje takmicenje da im ucesnik bude neko kome je glavni igrac Gordic ili Gos,ali ni tu Zvezda nije nista kriva.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 08.01.2018
18:10

SBBKBB A zasto mi to nikad nismo uradili, zapitaj se malo?

avatar
Pixi gol iz kornera
Monday, 08.01.2018
04:46

To je sistem koji obecava dominaciju.