Kari uz Reja Alena, Bobi sjajno iskoristio minute, ali završio na naslovnim stranama iz pogrešnog razloga!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.01.2021.
09:33
Izvor: Sportske.net

Stefa Kari sve bliži istoriji, poraz Dalasa, Marjanović dobar, Lejkersi i dalje perfektni van Los Anđelesa!

Povezane vesti

Iznenađenje u Dalasu, Mavsi su posle pobede protiv San Antonija bili favoriti u još jednom državnom derbiju, u grad je stigao Hjuston. Ipak, Roketsi su na krilima Erika Gordona i njegovih 33 poena, plus najbolje partije Kazinsa za novi klub (28 poena, 17 skokova) slavili. Vratio se Džon Vol ali je završio sa 7 poena i 8 asistencija. Hjuston živi post-hardenovsku eru, odigrali su najbolji meč u sezoni, a Dončić je seo na klupu u poslednjem periodu, ubacio je 26 poena, no, trener ga je poštedeo kada je video da nema preokreta. Porzingis je preskočio meč, još je rovit.

U ovakvim situacijama Bobi Marjanović dobija priliku, dvadesetak minuta za dabl-dabl, 15 poena, 12 skokova za Srbina. Doduše više se priča o blokadi koju je dobio od mladog Martina.

Lejkersi su spustili Čikago na 90 poena, dobili drugi meč na turneji, posebno motivisan u rodnom gradu Entoni Dejvis, brojao je do 37. Pobeda nije dolazila u pitanje, šampion je i dalje perfektan u gostima, svih devet pobeda, sa skorom 13-4 vode u ligu. Bili su na +30, onda su Bulsi učinili poraz podnošljivim.

Stef Kari je drugi trojkaš u istoriji, noćas je sa pet trojki preskočio Redžija Milera, sada ima 2562 u karijeri, prvi je naravno Rej Alen sa 2973. Ali, na kraju rekord uz poraz, Juta je bila prejaka, Donovan Mičel je uz 23 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija, Majk Konli je našao definitivno formu iz Memfisa, dao je pet trojki, na poluvremenu je bilo +30, onda na početku poslednjeg perioda +40 za Jutu koja je u seriji od osam pobeda.

Minesota je slavila protiv Pelikansa, i to bez pozitivnog Taunsa, on je propustio zbog korone i povreda 11 mečeva, tim je dobio samo dva. Bruklinove zvezde su uspele nekako da nadvladaju Adebaja koji je ubacio 41 poen, rekord karijere, na drugoj strani Durant 31, Irving 28 i Harden 12 poena, 11 asistencija, sedam skokova, ovo je prva pobeda za Netse kada su sva trojica na parketu. Prelomio je Kajri, kada se rešavalo, dao je 12 poena u poslednjih šest minuta i sačuvao trijumf svojoj ekipi.

Džoel Embid je nastavio sa sjajnim partijama, 33 poena, 14 skokova, dva ključna bacanja na sedam sekundi pre kraja, pa je Filadelfija teže nego što se očekivalo u penal završnici srušila Detroit.

U rimejku prethodnog meča, nova "minijatura" Nikole Jokića za pobedu protiv Sansa, ponovo produžeci i isti ishod.

Rezultati:
Feniks - Denver 112:120 pr.
Dalas - Hjuston 108:133
Čikago - LA Lejkersi 90:101
Juta - Golden Stejt 127:108
Minesota - Nju Orleans 120:110
Bruklin - Majami 128:124
Detroit - Filadelfija 100:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke