Ko kaže da je 13 nesrećan broj? Jokićev novi tripl-dabl!

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.12.2022.
08:19
Izvor: Sportske.net

Majstor!

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Novo veče, novi tripl-dabl, Nikola Jokić je bio u znaku 13. Imao je toliko poena, skokova i asistencija, Denver je dobio derbi top timova Zapada, stigao do šestog tripl-dabla u sezoni i 82. u karijeri. Aron Gordon najefikasniji sa 34 poena, Brus Brain je dodao 16. Na drugoj strani Dža Morant je brojao do 35, uz 10 asistencija. 

Denver je vodio od početka do kraja, šutirali su 59% i imali 21 poen prednosti u prvoj četvrtini.

Memfis se spustio najviše na -9 u trećoj, -8 z četvrtoj, ali oba puta videli smo isti scenario, serija Denvera koja je stvari vratila na pravo mesto. Jokić je inače šutirao 50%, probao samo jednu trojku i pogodio, imao dve ukradene lopte, ali kao i svake večeri činio saigrače boljima. Denver je sada na deobi prvog mesta sa "Grizlijima", oba tima mimaju skor 19-11. Slede Pelikansi i Sansi koji kasne jednu pobedu. Naredni rival za Nagetse je Portlanda, u Koloradu u petak.

Sansi su izgubili od Vizardsa kod kuće i skliznuli na treće mesto. Ovo je veliko iznenađenje tim pre što je Vašington u seriji od 10 poraza, bili su bez Porzingisa, ali je Denijel Gilford solidno pokrio reket sa 12 poena i 8 skokova. Ključ su bili Kuzma sa 29 i Bredli Bil sa 27, on je prelomio sa 16 poena u poslednjoj četvrtini. Deni Avdija dabl-dabl, 16 poena, 10 skokova. Opravdanje za Feniks je izostanak Bukera koji je propustio i drugi meč u nizu, nakon što je za vikend utrpao Pelikansima 58 poena.

Čikago je smogao snage da prekine niz neuspeha i to protiv Majamija. Vučević je ubacio 29 poena i imao 12 skokova, serija 30:7 u trećoj četvrtini je bila odlučujuća za pobedu Bulsa koji su su izgubili četiri meča u nizu. Majami je bio bez trojice startera, Batlera, Lovrija i Kejleba Martina, naš Jović na parketu 81 sekundu, nije se upisao, promašio je jednu trojku.

Lori Markanen je bio fantastičan u Detroitu, Finac je ubacio 38 poena, od toga devet trojki, što mu je rekord karijere, pa je Juta slavila protiv Pistonsa. U drugom delu gosti su kontrolisali utakmicu i iskupili se za lak poraz u Ohaju u ponedeljak.

Niksi lete, osam pobeda u nizu, u MSG je pao Golden Stejt, ali to nikoga više ne iznenađuje, ne samo jer su Voriorsi oslabljeni, bez Karija, Viginsa i još par igrača. Naime, njihov skor na strani je očajan van svoje dvorane, šampion se ne može prepoznati. Rekord na strani od 3-15 dovoljno govori, na Istoku su od devet mečeva dobili jedan.  Inače poslednja pobeda Njujorka nad Golden Stejtom kod kuće je bila pre bezmalo 10 godina...

Rezultati:

Detroit - Juta 111:126
Majami - Čikago 103:113
Njujork - Golden Stejt 132:94
Feniks - Vašngton 110:113
Denver - Memfis 105:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke