Koji je Zvezdin glavni problem? Saša Obradović ima reč...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2020.
21:31
Izvor: Sportske.net

Zvezda nije u formi koju je imala u uvodnom delu sezone. Da li je na pogrešan način ''tempirana'', ili je drugi problem u pitanju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je doživela prvi poraz u devet odigranih kola u ABA ligi, bolja od crveno-belih je bila ekipa Budućnosti, koja je slavila sa 67:65 i tako ostala jedina ekipa bez poraza od početka sezone u ovom takmičenju.

Tokom meča bile su primetne primedbe sa klupe domaćeg tima na pojedine sudijske odluke, ali posle utakmice trener Crvene zvezde Saša Obradović nije želeo da na to stavlja akcenat.

Nešto drugo ga brine kada je njegov tim u pitanju.

"Zaslužena pobeda Budućnosti, možda uz neki čudan kriterijum. Ipak, ne treba se obazirati na suđenje u ovom trenutku.

Glavni problem je što treći meč igramo bez plejmejkera, teško je organizovati igru, naći rešenja u napadu'',
izjavio je Obradović.

Nikola Ivanović je u prvom poluvremenu sa 20 poena bio nezaustavljiv za Zvezdinu odbranu, u nastavku više nije poentirao, ali ni to nije bilo dovoljno domaćima da izbegnu poraz.

''U drugom delu smo se vratili odbrambeno, ali smo u napadu bili bez strpljenja, bez 'glave', sa 19 izgubljenih lopti. Neke izgledne situacije nismo uspeli da rešimo.

Ovo je dobar znak da se pogledamo malo i da vidimo kako dalje, ali sigurno da ćemo biti bolji", zaključio je Obradović.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Simkelaaa
Monday, 07.12.2020
20:52

Daj jos pojacanja.Plej i centar sad.

avatar
Realni Arthur
Monday, 07.12.2020
15:06

Citam komentare i vidim kritike, psovke,,,, itd, mozda je razlog tog izliva emocija poraz od glavnog konkurenta za prvo mesto u ABA, mozda i par zadnjih losih igara ekipe, sve u svemu mislim da je sad trenutak da se podrzi ekipa i Sasa a nikako drugacije. Prvo, da igramo lose to se videlo jos od one utakmice protiv Mege, od te tekme mi smo redjali nekoliko gde smo dobili na dva poena ili pola poena. Valjda niste zaboravaili Split, jedva smo ih dobili i to Lukovic imao cist zicer da pogodi, ali nije, pa Partizan, itd. Nesto nam fali ali sto, e to struka mora da resi. Citam puno komentara stila, a sta je Zvezda najavila borbu za vrh Evrolige? A sta je trebala Zvezda da najavi da ce da igra rekreativno, ne razumem vasu poentu! A citam i Partizanovci nesto kao ono ponizavajuce, izzivljavaju se bez ikakve veze. Jos par godina, ako nastave ovako, verujte mi, nece vise ni rivalstva biti izmedju Zvezde i Partizana. Zato sto ni jedni ni drugi nece igrati Evroligu, nego bice premija ako budu igrali Evropkup, evo ova godina je ta prva gde je sve moguce. Ja ne pamtim da smo ikada bili slabiji kvalelitetom (za domace igrace kazem)nego zadnjih par godina. Kad se setim nasih mladih igraca:Stojakovica, Prelevica, Obradovica,Vidacica, Sretenovica, Tomasevica, Trifunovica, Tarlaca, Vujanica, Bogdanovica, (ovih godina vecina nasih mladih igraca presla u Partizan), i tada da bi nam neko rekao da cemo docekati derbi gde jedva ima po jednog ili dva nasa igraca koji imaju neku vaznu ulogu, pa to bi bilo u domenu naucne fantastike! Eto poslednji derbi sa jedne strane: Mekintajer, Pejdz, Rason, Mozli i moj najomiljeni igrac Danguba(to kazem kao Zvezdas) a sa druge strane Tery, Lojd, Brajant Volden i Lazic, i mo kao gledamo derbi, i koji je dozivljaj, o cemu vre mi pricamo ovde, o cemu se mi nerviramo ovde? Umesto da sa jedne strane igraju Uskokovic, Radanov, Borisa, Davidovac, Kuzmic, Ristic, a sa druge strane Trifunovic, Zagorac, Jaramaz, Dangubic Jankovic (Tarlac, Radovanovic, Milietic) mi gledamo taj derbi samo zbog dresova Crvene i Crno bele, jer nema vise tu ni zara, ni plemenitosti, ni ljubavi, ni znoja, ni pozitivnoh varnica, ni majstorija, znaci ostalo je jedino ime od nekadasnjih derbija. Ja pamtim 1991 kad smo postali prvaci Evrope kolko dugo slavili zajedno sa Partizanovcima, a isto pamtim godinu dana kasnije kakva radost medju nama I Zvezdasima i Partizanovcima pobeda protiv Huventuda kad je Sasa pogodio, pa ludnica prava, svi zajedno na jendom mestu. Ali kad god pisem o tim vremenima imam osecaj da citam jednu prelepu bajku sa lepim krajem, a zaista tu je i bio kraj svemu, pa i nekim evropskim titulama jer svi znamo sta se posle sve desilo! Pozdrav

avatar
Old_school
Monday, 07.12.2020
08:41

Ja bi da ti ides...

avatar
Sanchez Bakero
Sunday, 06.12.2020
22:45

Koji problem, kakav problem? Šta kao, puca se na osvajanje EL? Nemojte me zasmejavati. Što bi kod nas u Vojvodini rekli: "Sedi 'di si, ni za 'di si nisi."

avatar
paok
Sunday, 06.12.2020
22:42

Imas dva pleja, koliko ti jos treba.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 07.12.2020
01:10

Ma diletant klasicni,ima on i treceg pleja ali ga ne koristi posto je znas mlad,a Evroliga to ne moze da 'trpi'😂,zato njegov prijatelj veteran Ročesti moze da se trpi,sad ce on jos dva crnca da dovede da napravi pravu legiju,pa posle moze da ide sa novom stavkom u CV-u.Jos spominje kriterijum :D to je tek pocetak ocigledno,kad izgubi sudije su krive.

avatar
paok
Monday, 07.12.2020
13:51

Meni se on nije nikad ni svidjao ali dobro. Sto se tice sudija bili je nekoliko cudnih odluka kao i na utakmici Partizan Mornar ali aj da kazem da nisu bas direktno uticale na rezultat, mada su obe bile na jednu loptu.

avatar
svojnasvome
Sunday, 06.12.2020
22:41

Nemoj mi kazati vama fali plej.....pa kkp sa vama falilo 4 igrača.....imas drzavnu kasu i politicku i državnu logistiku i dalje se zalis.....imas ti drugog pleja, rocestija a i iznudjenih resenja