Košarkaši i stručni štab Zvezde testirani na koronavirus, ovo je dalji plan

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.05.2020.
14:31
Izvor: Sportske.net

Svi domaći igrači i Majkl Odžo bili su podvrgnuti testiranju, kao i članovi stručnog štaba i uprave kluba.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši aktuelnog šampiona Srbije i Jadrana okupili su se danas u u "Basketlendu" na Čukaričkoj padini kako bi bili testirani na koronavirus.

Pored košarkaša, testirani su i članovi stručnog štaba na čelu sa trenerom Draganom Šakotom, ali i članovi menadžmenta i prvi čovek kluba Nebojša Čović, kao i igrači juniorskog tima.

Bilo je to prvo okupljanje košarkaša Crvene zvezde nakon skoro dva meseca, a ukoliko svi rezultati budu negativni u ponedeljak (11. maja) bi trebalo da počnu i sa treninzima na otvorenom.

"Sasvim logično je bilo da se urade prvo testiranja, da budemo sigurni da je sve u redu da bismo započeli rad. Ovo je neka vrsta početka, mada mi u suštini ne znamo kakav će nastavak biti. U ovom trenutku ne postoje dozvole za treniranje u dvorani, ne znamo da li će se takmičenja nastaviti, ako se nastave, to onda zahteva i drugu vrstu treninga", izjavio je trener Zvezde Dragan Šakota za "Tanjug".

Bonus 10

On je istakao i da svi igrači žele da se sezona nastavi, ali da se ništa još uvek ne zna.

"Ova dva meseca bili su neka vrsta stagnacije za te momke, jer je u ovom periodu trebalo da igraju najvažnije utakmice u životu. Sada sve ispočetka, niko ne zna šta će biti, ali znam da ne postoji nijedan igrač koji ne želi da se nastavi takmičenje. Nije u našim rukama, čekamo odluke nadležnih, 24. maja kažu da će se definitivno znati", dodao je Šakota.

Iskusni stručnjak je dodao i da je u kontaktu sa američkim košarkašima, koji su se vratili u svoju domovinu tokom pauze.

"Da, čujemo se telefonom, porukama, svi su u neizvesnosti, svi se pitaju šta će biti, u zavisnosti od države neki se više pribojavajau, smatraju da nije pametno nastaviti. Nadamo se nastavku, istina na ključnim pozicijama većina su Amerikanci, videćemo kako će se odvijati taj povratak, karantini, problemi. Sa ovim niko nema iskustva, ne liči ni na početak priprema, ali ako se nastavi, jasno je, tražićemo način da se što pre uđe u formu", zaključio je trener Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke