Košarkaši Zvezde saglasni, samo da se izbegnu povrede

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.05.2020.
16:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši srpskog šampiona danas su testirani na koronavirus.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Preneli smo, KK Crvena zvezde je napravio ključni korak ka povratku u trenažni proces, košarkaši, članovi stručnog štaba i menadžmenta kluba jutros su podvrgnuti testiranju na koronavirus.

Ukoliko sve bude prema očekivanjima, tačnije ako svi rezultati budu negativni, košarkaši šampiona Srbije i Jadrana će sa treninzima nakon skoro dvomesečne pauze nastaviti u ponedeljak 11. maja.

Oni će najverovatnije najpre trenirati na otvorenom, iako je Vlada Srbije donela odluku da od ponedeljka dozvoli klubovima da treniraju i u dvoranama, više OVDE.

Centri Zvezde Marko Jagodić-Kuridža i Nikola Jovanović ističu da je najbitnije da se polako vrate u ritam, kako bi se izbegle povrede.

"Proveo sam dosta vremena sa decom, nije bilo lako, ali ni ostalim ljudima nije bilo lako, mere popuštaju, ali moramo da budemo obazrivi da ne bi došlo do pogorđšanja. Sad ćemo početi da treniramo lagano, sigurno da je ovo nešto novo, kao sportistima dva meseca u kući je bilo specifično, ali treba da se lagano uvedemo u trening i da vidimo ko je u kakvom stanju", istakao je Jagodić-Kuridža.

On je potvrdio reči svog trenera, da svi igrači žele da se sezona završi na parketu.

"Mi smo sportisti, želja je da se odluči na terenu, ije naše da pričamo o tome, imaju ljudi koji odlučuju o tome, naše je da se fokusriamo na treninge. Dva meseca nisam šutnuo na koš, ne znam ni šta da očekujem, ali polako, da se uvedemo u treninge i izbegnemo neke povrede", poručio je iskusni centar.

Baner stoni tenis

Njegov mlađi kolega Jovanović je takođe govorio o specifičnosti situacije, a istakao je i da je pauzu pokušao da iskoristi na najbolji način.

"Imao sam malu teretanu, održavao sam kondiciju. Teško je, cele sezone sam čekao šansu, nadao sam se, posebno u Superligi, ali šta je, tu je. Čekamo 24. maj, Evroliga diktira sve, najvažnije je da smo polako krenuli i da se kroz treninge vraćamo", jasan je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke