Kragujevački Radnički suspendovao trenera zbog nasilja nad košarkašicom

Autor: Darko Mitrović
subota 11.12.2021.
18:35
Izvor: Beta

Incident brzo dobio epilog.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Sportsko društvo Radnički iz Kragujevca suspendovalo je trenera Branka Zečevića jer je fizički i verbalno napao maloletnu košarkašicu tog kluba, saopšteno je danas.

SPD Radnički je naveo da je dugogodišnji trener mladjih kategorija Branko Zečević posle utakmice ženske kadetske lige protiv ŽKK Sistem, koja je odigrana 27. novembra u Smederevskoj Palanci, "u prisustvu saigračica tima fizički i verbalno nasrnuo na košarkašicu".

"SPD Radnički je veliki protivnik svake vrste nasilja i posebno kada su deca u pitanju", rekao je direktor SPD Radnički Bratislav Uraković.

"Mi kao društvo trudimo se da deci koja treniraju u klubovima Radničkog, pružimo najbolje uslove za njihovo nesmetano funkcionisanje i dalji razvoj. Ovo što se desilo od strane Branka Zečevića strogo osudjujem, on je suspendovan, a po isteku roka biće mu uručeno i rešenje o raskidu Ugovora o radu", dodao je on.

Uraković je istakao da je ovo signal da mora da se pojača obuka svih trenera, kako se ovakvi incidenti više ne bi ponovili.

"Hoću da sva deca koja treniraju u Radničkom znaju da mogu da se oslone na nas i da smo tu da im pružimo svaku vrstu podrške i pomoći. Ovo je signal da pojačamo obuku svih trenera i trudićemo se da se ovo više nikad ne ponovi", rekao je Uraković.

Upravu SPD Radnički su o ovom dogadjaju obavestili roditelji 7. decembra, a treneru je sutradan uručeno rešenje o privremenom udaljenju sa rada.

"U skladu sa Zakonom o radu, imenovani je suspendovan odmah nakon saznanja o nemilom dogadjaju i uručeno mu je rešenje o privremenom udaljenju sa rada u trajanju od 15 radnih dana. Nakon toga biće mu uručeno i rešenje o prestanku radnog odnosa", rekao je Uraković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke