Kup kralja: Pešić nakon tri meča sa Barsom već u jednom finalu, čeka nas "El Klasiko"

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.02.2018.
23:21
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone i madridskog Reala izborili su plasman u finale Kupa kralja.

EPA/SEDAT SUNA
EPA/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Real je nadigrao Tenerife, slavili su protiv ekipe sa Kanara rezultatom 59-77.

U prvom kvartalu je Tenerife iznenadio, dobili su tu deonicu sa 19-11, ali se favorizovani rival iz Madrida probudio u nastavku i do poluvremena spustio deficit na samo jedan poen.

U trećem kvartalu stvari dolaze na svoje, Real preokreće rezultat i dolazi do sedam poena prednosti pred odlučujuću deonicu.

U poslednjih 10 minuta je ubrzo sve postalo jasno, Real se odlepio na dvocifrenu prednost i na kraju čak i ubedljivo slavio.

Kao po običaju istakao se Luka Dončić sa 17 poena, sedam skokova i pet asistencija pratili su ga Džejsi Kerol sa 14 poena, kao i Tompkins i Fernandez sa po 13.

U poraženom sastavu 16 poena iskusnog Frana Vaskeza, 14 je dodao Majk Tobi.

 
U drugom polufinalu su se sastali Gran Kanarija i Barselona, a ekipa iz Katalonije je slavila sa 74-87.

Prvi kvartal pripao je ekipi Svetislava Pešića (15-21), ali je ekipa sa Kanara uzvratila u drugoj deonici, te su na odmor otišli sa dva poena prednosti.

Prodrmao je dobro iskusni srpski stručnjak svoje pulene na poluvremenu, pa su košarkaši Barselone razbili protivnika u trećem kvartalu i najverovatnije već tad rešili pitanje pobednika. Dobili su treći period sa 13-27, te su pred odlučujući period imali 12 poena prednosti.

U poslednjih 10 minuta su bez veće muke održali dvocifrenu prednost, te su na kraju zasluženo slavili i sa Realom će deliti megdan u velikom finalu.

Fantastičan je bio Tomas Ertel sa 13 poena i 14 asistencija, pratili su ga Oriola sa 14, kao i Pau Ribas i Hanga sa po 12 poena.

U ekipi Gran Kanarije istakao se bivši igrač "Blaugrane" Erikson sa 25 poena, 11 je dodao Agular, 10 Pasečniks. Nikola Radićević je ubacio tri poena uz po dva skoka i dve asistencije.

Pešić je tako nastavio pobednosni niz po svom povratku na klupu Barselone, Katalonci su pod palicom srpskog stratega upisali tri trijumfa, a sada im predstoji i prvo sezonsko finale, gde će koplja ukrstiti sa velikim rivalom, madridskim Realom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke