Lazić još ne shvata veličinu svog jubileja, trener pun hvale za kapitena

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 12.02.2018.
20:18
Izvor: Sportske.net

Branko Lazić je bio malo iznenađen količinom čestitki koje je dobio kada je postao igrač sa najviše nastupa u klubu. Alimpijević prepun hvale za kapitena.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić postao je danas rekorder po broju nastupa za klub, zbog čega je dobio mnogo čestitki bivših saigrača, ali i navijača. Taj jubilej je nešto što mu mnogo znači.

"Video sam nešto čestitki pre utakmice i, iskreno, iznenadio sam se. Što se tiče jubileja, prošlo je mnogo utakmice od te 2011, kada smo počeli sve ovo i kada sam odigrao prvu utakmicu, protiv Hemofarma (Vršac). Svakako je velika čast i zadovoljstvo pre svega biti na tom prvom mestu. Mislim da, jednostavno, nisam svestan još svega toga, tek za par godina ću shvatiti koliko je ovo velika stvar", rekao je Lazić.

Trener Dušan Alimpijević rekao je da je "jako lepo" bilo biti deo ove utakmice, kao i da je kapitenov rekord "velika stvar".

"On je kao igrač i kao čovek zaslužio sve što mu se događa. Mislim da je ovo veliki dan i da će tek kada bude možda odlazio shvatiti koliko je ovo veliko. O energiji, posvećenosti, zalaganju za klub je izlišno govoriti, nepotrebno. On daje nestvarnu energiju u odbrani, gde obavlja najteže i najgore zadatke. Uglavnom mu je zadatak da zaustavi najbolje napadače i to vrlo uspešno radi. On je tip igrača kod kojih se ne vidi u statistici koliko su značajni. Mnogo sam srećan zbog njegovog jubileja", u dahu priča Alimpijević.

Treneru je ovo prva sezona da radi sa Lazićem, ali budućnost tek predstoji.

"Naravno, moj udeo u njegovom jubileju je tek minimalan, ali zaista se radujem daljoj saradnji. Sve što se traži od njega ispunjava odlično. Želim mu još mnogo rekorda, a neka prvi bude taj da već u nedelju postane najtrofejniji igrač Crvene zvezde", rekao je Alimpijević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 13.02.2018
00:26

Lazic je zvanicno legenda Crvene Zvezde, rame uz rame sa Nikolicem, Vucinicem, Slavnicem, sadasnjim tim menadzerom - N. Ilicem, Rakocevicem itd... Laza je poseban u toj prici, jer je zalaganjem i pozrtvovanjem zasluzio mesto u klubu, i medju vrhunskim igracima, elitnim napadacima i strelcima, on je jedini upamcen po neverovatnoj, vrhunskoj odbrani koju je donosio, i koju i dan danas donosi, elitni je odbrambeni igrac... Laza je pravi vojnik Zvezde, beskompromisno se borio, rizikovao povrede i povredjen cak igrao. Novac mu nikad nije bio u prvom planu, uvek skorman, na usluzi kao deo sistema, a bacao se na glavu zbog lopte, poseda, za Zvezdinu cast i slavu, zato smo i veliki, drugi mogu samo to da sanjaju takve borce koji postuju svoj dres. Deo je proslosezonske generacije koja je do visemesecne povrede najbitnijeg igraca, igrala vrhunsku kosarku i totalno uzdrmala EL. Ekipa koja vazi mozda i za najbolji odbrambeni tim u EL, u zadnjih desetak godina... Lazic ce i uskoro postati najtrofejniji igrac Crvene Zvezde, trenutno to mesto deli sa Mitrovicem i Kalemberom sa po 10 osvojenih trofeja. Neka nam je ziv i zdrav, i da jos dugo ostane u Zvezdi, postane ubedljivo najtrofejniji, doprinese tome da klub okaci i drugu zlatnu zvezdicu na grbu i postane najtrofejniji klub u zemlji.. Zatim, ako zeli, po oprostaju igracke karijere, da postane deo strucnog staba, jer ovakvih ljudina sa takvim srcem zaista nema puno...

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 13.02.2018
12:03

Slavnic,Vucinic i Lazic nisu igrali u istom klubu.Pogledaj 2011. godinu ,konferenciju Nebojse Covica imas na zou tube.Zasto te sramota?

avatar
Vanja Grubač
Monday, 12.02.2018
22:13

Sa prosekom od 3,9 poena u karijeri

avatar
marecareee
Tuesday, 13.02.2018
00:27

Ma neka i nula poena ima, čovek igra srcem i daj Bože da završi karijeru u svetinji!

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 13.02.2018
01:05

Za vas sasvim dovoljno...