Lebron umalo da pokvari Popovu žurku, "zmaj" Dragić prelomio u Majamiju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 28.10.2018.
08:30
Izvor: Sportske.net

Veliko dostignuće za Grega Popovića, Lebron učinio sve, na kraju ipak ostao prazni šaka. Sjajna partija Dragića, Bostonu derbi, Milvoki neporažen, strepi zbog Grka...

AP Photo/Alan Diaz
AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Sparsi su uspeli da zaustave Lebrona i okrenu rezultat u finišu, Lejkersi su i pored 35 poena i 11 skokova svog lidera ispustili pobedu u finišu. Najzaslužniji za rasplet, DeRozan, odigrao je svoju najbolju partiju od dolaska iz Kanade u Teksas, 30 poena, 12 skokova, 8 asistencija. Zanimljivo, ovo je njegov peti dabl-dabl u Sparsima, u Reptorsima prošle godine nije imao nijedan.

San Antonio je poveo tek u poslednjoj četvrtini, na kraju Džoš Hart je imao šansu da okrene za Lejkerse, ali je dobra odbrana domaćina stavila tačku.

Greg Popović je stigao do 1200. pobede u karijeri, postao peti trener u istoriji kome je to uspelo, nakon Dona Nelsona, Lenija Vilkinsa, Džerija Slouna i Pata Rajlija, nije loše društvo.

Milvoki je spustio Orlando na 91 poen, Nikola Vučević je ubacio 16 poena, imao 9 skokova, ali njegov tim nije imao šansu. Odbrana Baksa je presudila, procenti gostiju očajni, Adetokumbo je ubacio 21 poen, imao 7 skokova, ali je dobio udarac u glavu na startu drugog dela i nije se vraćao. Videćemo hoće li dobiti zabranu igranja zbog eventualne povrede na jedan meč, to bi bilo loše za Milvoki koji ima najbolji start u gotovo pola veka. Dobili su šest mečeva, u derbiju u ponedeljak čekaju Toronto, to je susret dva jedina neporažena tima u ligi.

Iako je ruki Deandre Ajton odigrao odličan meč, ubacio 24 poena uz samo jedan promašaj, Feniks se loše proveo u Memfisu, za našeg Kokoškova četvrti poraz u pet mečeva. "Grizliji" su odigrali odlično, tandem Gasol-Konli kormilari mladim timom, ovo je bila treća pobeda u pet mečeva, bolji start od očekivanja.

Dem Lilard je ubacio 42 poena na Floridi, i to nije bilo dovoljno. Majami je savladao Portland, Dragić je vodio Hit sa 28 poena, ponovo je MekGruder iskoristio šansu, 14 poena, 10 skokova, kao starter, Hit je pogodio četiri trojke u finišu i prelomio meč. U poslednja četiri minuta Dragić je ubacio 8 poena, čitav tim rivala 7 pa je to odlučilo, ključne šuteve pogodio je domaćin.

Filadelfija je uz 27 poena i 14 skokova Embida savladala u napetom meču Hornetse, Kemba Voker je ubacio 37 poena, ali uz loš šut, imao je po 6 asistencija i skokova. Junak je bio Robert Kovington, ubacio je ključnu trojku u finišu, ali je odradio odličan posao u odbrani na Vokeru, naterao ga na veliki broj promašaja (20 šuteva od 31) što je odlučilo. Ben Simons je dirigovao igrom Filadelfije, 14 poena, 12 skokova, Siksersi su na 50%, po tri pobede i poraza.

Nije bilo iznenađenja u Indijani, Pejsersi su uz 24 poena Oladipa i 25 Bogdanovića slavili protiv očajnih Kavsa, još jedna dobra partija Sabonisa, Klivlend ima šest poraza na startu. Čikago je slavio u Atlanti u pitanju su timovi koji su projektovani kao najgori u ligi, ali imaju po dve pobedu, ovu noćašnju za Bulse je režirao Lavin sa 27 poena i 11 skokova, mada je izgubio 9 lopti. Čikago je prodao ukupno 20, ali je Atlanta izgubila dve više, zaista ružna utakmica u Džordžiji.

Derbi je pripao Bostonu, naneli su Pistonsima prvi poraz ove sezone. Džajlen Braun je ubacio 19 poena, za jači otpor domaćinu je nedostajao pravi Grifin, u meč je ušao sa prosekom od 33 poena, noćas je dao sedam. Kao i ostatak tima očajno je šutirao trojke, pa je posao Seltiksima bio olakšan. Ono su imali gotovo 30 razlike u poslednjoj četvrtini, Gordon Hejvard je ubacio 15, najviše ove sezone.

Pelikansi bez povređenog Entonija Dejvisa nisu imali rešenje za Jutu, Gobert je patrolirao u reketu, 25 poena, 14 skokova, 4 blokade, Riki Rubio je ubacio 28, uz 12 asistencija, pa je prvi poraz Nju Orleansa bio neminovan. Rubio voli da igra u Lujzijani, u martu je protiv Pelikansa na ovom gostovanju dao 30 poena. Nekada su Španci upravljali ovim sjajnim gradom, gde je i nastao džez, pa mu je možda sve to odgovaralo i predstavlja inspiraciju, kada god gostuje sa Jutom.

Rezultati:

San Antonio - Lejkers 110:106
Milvoki - Orlando 113:91
Memfis - Feniks 117:96
Majami - Portland 120:111
Filadelfija - Šarlot 105:103
Klivlend - Indijana 107:119
Atlanta - Čikago 85:97
Detroit - Boston 89:109
Nju Orleans - Juta 111:132

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke