Lebrone, i nije neki provod na Floridi?

Autor: Boris Jovanović
petak 26.12.2014.
09:05
Izvor: Sportske.net

U centralnom meču Božićne večeri u NBA, Lebron se vratio u Majami. Božić bez Kobija u Čikagu, Klipersi spustili rampu do skora nepobedivim Voriorsima!

Beta/AP Photo/El Nuevo Herald, David Santiago
Beta/AP Photo/El Nuevo Herald, David Santiago

Povezane vesti

Zle krvi nije bilo, Lebron se izgrlio sa Vejdom, pre meča, na kraju mu je doskorašnji saigrač pružio utehu.

"Kralj" je na povratku na Floridu brojao do 30, ali i završio među gubitnicima. Majami je iznenadio favorizovane Kavse.

Vejd je ubacio 31 poen, Deng dodao 25 boreći se čitavo veče protiv Lebrona. Publika je doskorašnjem ljubimcu priredila topao doček, u prvoj četvrtini pušteni su hajlajtsi iz njegovih sezona na jugu gde je osvajao titule.

Sada se vratio kući, ne ide mu kako je očekivao, ali da ne izvlačimo prerane zaključke.

Warriors Clippers Basketball

Voriorsi su definitivno usporili, treći poraz u pet mečeva, pali su u El-Eju protiv Klipersa. Domaćin je prelomio na kraju, Džamal Kraford je polovinu od 24 poena postigao u poslednjem periodu. Kada u ovakvom meču šutirate manje od 40% šanse za uspeh ne postoje. U poslednjoj četvrtini je Golden Stejt promašio 13 od 15 puteva, više od šest i po minuta bio bez koša iz igre. Za razliku od prošlog Božića kada sudar ova dva tima u Ouklendu umalo nije prerastao u otvorenu tuču, sada je bilo mirnije, u duhu praznika.

Lakers Bulls Basketball

Radni naslov utakmice u Čikagu bi mogao da bude "Božić bez Kobija". Lejkersi su u "vetrovitom gradu" izgubili bez svog lidera, ona magija protiv Golden Stejta je kratko trajala.

Gasolu je bilo čudno protiv bivšeg kluba, ipak postigao je 23 poena, imao 13 skokova. Batler i Rouz su iskombinovali 41 poen, Čikago je dozvolio da gosti deficit od 16 poena spuste na jedan posed, ali su u poslednjoj četvrtini dodali gas i lako dobili. U odsustvu Brajanta koji je odmarao drugi meč u nizu, Karlos Buzer je ubacio 14 poena i dobio zvižduke od bivših navijača.

Ne zaboravimo Mirotića, dobra partija, 13 poena, 7 skokova, ubacio je tri trojke.

U prvim mečevima dana, Oklahoma je tukla šampiona, Vizardsi su odneli pobedu u Medison Skver Gardenu. Izveštaje sa tih mečeva možete pročitati ovde.

Rezultati:

Klipersi - Golden Stejt 100:86
Čikago - Lejkersi 113:93
Majami - Klivlend 101:91
San Antonio - Oklahoma 106:114
Njujork - Vašington 91:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke