Lisac potvrdio - Radnički odustao od ABA lige!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.09.2014.
22:51
Izvor: Sportske.net

Posle izostanka značajnije pomoći klubu i pored brojnih apela, kragujevački Radnički je bio prinuđen da odustane od učešća u ABA ligi naredne sezone. I ne samo to, dalja sudbina kluba je potpuno neizvesna.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Navijači kragujevačkog Radničkog su se tokom leta nadali da će uprava uspeti da pronađe rešenje za izlazak iz ogromnih finansijskih problema, čak je grupa pristalica ovog kluba i sama organizovala prikupljanje pomoći, ali sve to nije vredelo - ekipu Radničkog nećemo gledati naredne sezone u ABA ligi.

Tu informaciju je potvrdio i Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige, koji je otkio da je na njegovu adresu stiglo i zvanično pismo iz Radničkog i da su Kragujevčani potvrdili da odustaju od učešća u regionalnom takmičenju.

''U pismu Radničkog se obrazlažu razlozi odustajanja, koji su finansijske prirode, uz zahvalnost što smo ih čekali do poslednjeg trenutka i kakve-takve nade da mogu učestvovati u sezoni 2014/15. Očigledno je nešto puklo na vezi sa Kragujevcem i bez obzira na podršku Fijata, morali su da odustanu'', potvrdio je Lisac, a prenose ''Novosti''.

Sada ostaje pitanje ko će naslediti Kragujevčane u regionalnoj ligi, odnosno da li to znači da je Srbija izgubila jedno mesto u ovom takmičenju, iako ga je zaslužila rezultatima iz prethodne sezone.

Ali, kako sada stvari stoje, mesto Radničkog zauzeće skopski Rabotnički. Konačna odluka biće doneta u petak.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke