Lisac: "U četvrtak odluka o Metalcu"

Autor: Beta Beta
utorak 09.09.2014.
23:19
Izvor: Beta

Odluka o učešću Metalca u ABA ligi biće poznata u četvrtak, rekao je prvi čovek regionalnog košarkaškog takmičenja Roman Lisac novinarima u Valjevu.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Lisac je rekao da je veliki optimista da će Valjevci ispuniti zahteve ABA lige, koji nisu mali, ali je dodao i da je iznenađen što tako veliki grad kao Valjevo nema ni pravu sportsku dvoranu, ni hotel.

On je svojim domaćinima stavio primedbe na manjkavosti sportske dvorane, izgrađene 1973. pokrivanjem stadiona za male sportove "15. septembar", da bi Metalac mogao da igra u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.

To se odnosi na izgled i opremljenost svlačionica, kao i na činjencu da se moraju nabaviti novi koševi, modernizovati semafor i obezbediti da se parket ne kliza zbog kondenzovanja kod velikih poseta.

Problem smeštaja ekipa i službenih lica, prema saznanjina agencije Beta, s obzirom na probleme u poslovanju privatnog hotelijerskog preduzeća "Sloga", biće rešen tako što će oni korisititi ili hotel u "Omni centru" ili ići u Banju Vrujci.

Metalcu je za učešće u ABA ligi ponuđen naknadni poziv, koji košta 150.000 evra, posle otkazivanja Radničkog iz Kragujevca uslovljenog finansijskim problemima.

Valjevski košarkaši su svojevremeno šest sezona igrali u "elitnom društvu" SFRJ, od 1972/73. do 1978/79, tokom kojih su "skinuli skalp" svim najboljim ekipama - od Partizana i Crvene zvezde, do Jugoplastike, Zadra, Bosne i Olimpije.

Tu generaciju podigao je trener Luka Stančić (1939-1990), a predvodili su je braća Branko i Zoran Kovačević, Kecojević, Ilić, Jerinić, Stevanović i Borisavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke