Lisac veruje u opstanak Jadranske lige!

Autor: Beta Beta
petak 12.06.2015.
16:48
Izvor: Beta

Prvi čovek ABA lige nema dilemu da li je to takmičenje potrebno za region.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih Saveza i dodao da veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja.

"Na sastanak su pozvani predstavnici klubova, federacija i čelnici lige. Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rešenja", rekao je Lisac agenciji Beta.

Na pitanje da li očekuje da će se doći do rešenja i da će Jadranska liga opstati, Lisac je kratko kazao: "Daj, bože, da se dođe do rešenja. Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za ceo region".

Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsednik Dragan Đilas je posle tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima FIBA-e i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA-e, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. FIBA je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Friday, 12.06.2015
17:02

Može da opstane, jedino ne znam ko će da je igra.nŠalu na stranu, i treba da opstane, ali sa pormenjenom vlasničkom strukturom, bez fizičkih lica sa udelom u vlasništvu, kao što FIBA i zahteva.