Lojd otvorio dušu, Braun preporučio Zvezdu, Vanja Beograd!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 08.02.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Amerikanac sumirao prvih pola godine u klubu.

EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvag
EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvag

Povezane vesti

Najbolji košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd sumirao je prvih nešto više od pola godine u beogradskom klubu sa centrom Olimpije iz Milana Kajlom Hajnsom.

Lojd briljira od letošnjeg dolaska u Beograd gde u dresu kluba sa Malog Kalemegdana prosečno beleži 16,9 poena po meču.

U Evroliginom podkastu "Četvrtina" osvajač NBA prstena sa Toronto Reptorsima 2019. godine otkrio je kako je došlo do toga da baš odabere Zvezdu.

"Leto je bilo ludo. Bilo mi je bitno što sam imao dobre prijatelje sa kojima sam mogao da popričam o toj ideji, poput Lorenza Brauna koji je ovde igrao prošle godine. Mislim da ovde imam sjajnu priliku da pokažem šta znam na evroligaškom nivou i da pomognem ekipi da dođe do pobeda. Mislim da je savršena sredina za mene u ovom trenutku karijere. Pričao sam i sa tadašnjim trenerima i sve je delovalo jako dobro, tako da sam doneo odluku i nisam se premišljao", rekao je Lojd.

Kada je reč o Beogradu konsultovao se sa nekadašnjim bekom Partizana Vanjom Marinković, a atmosferi na mečevima uverio se prošle sezone igrajući u dresu Valensije.

"Ovde je sjajno. Prošle sezone mi je saigrač bio Vanja Marinković, koji je iz Beograda. Nisam puno znao o gradu, ali prvo što sam još prošle sezone na gostovanju primetio su navijači. Kada sam video žandarmeriju ispred arene. Bilo je ludo, ali sam se oduševio. Pomislio sam: 'Čoveče, ovo nije normalno za košarku'. Navijači ovde poznaju košarku. Razumeju se u igru. Jako su pametni i posvećeni. Sjajno je koliko su strastveni i koliko im je stalo do pobede. Čak i pored činjenice da ih nema na tribima, pružaju neverovatnu podršku. Od kako sam stigao osetio sam puno ljubavi, čak i kada nam ne ide. To vas tera da radite još jače. Prilično je interesantno", rekao je Zvezdin Amerikanac.

Opisao je i svoj život u prestonici Srbije.

"Pre svega, iznenadilo me je koliko je grad veliki. Imam sreću da živim uz reku, pa mogu uvek da prošetam. Puno je dobrih mesta koja možete da posetiti. Volim da budem van kuće, posebno u doba pandemije. Kada god imam priliku volim da izađem, prošetam. Puno stvari može da se vidi, puno toga da se radi. To me je donekle iznenadilo. Hrana je fenomenalna. Ali moram da budem pažljiv, ne mogu baš stalno da jedem dobru klopu", rekao je on.

Malo ko je očekivao ovakav bum Lojda već u debitantskoj sezoni u Zvezdi, a on sam priznaje da mu košarkaški put nije bio lagodan.

"Još od srednje škole sam imao utisak da nemam fer tretman. Bio sam taj tip kojeg nekako uvek izostave. Nije bilo veliko interesovanje za mene u srednjoj školi. Zbog svega mi je u prirodi da budem takmičarski nastrojen. Posle prošle sezone sam osetio da imam puno toga da ponudim i pokažem, ali nisam mogao. Sezona je prekinuta, imao sam i problema sa povredom, tako da sam još u januaru gledao ka narednoj sezoni. Ne obraćam pažnju na liste i rangiranja, ali navijači mi ih često šalju i pitaju me da li sam ih video. To mi daje dodatan motiv, iako ne dajem previše znajača tim stvarima", naveo je on.

Ne krije da mu teško pada što nema navijača u dvoranama naglašavajući na koji način Zvezda može do boljih rezultata u Evroligi.

"Bilo je teško. Imali smo nekoliko promena, ali moramo da stvorimo hemiju. Kada se svi skupimo da zajedno izađemo na teren, da zajedno treniramo i igramo, stvari će biti bolje. Imali smo tokom sezone toliko utakmica na jednu loptu koje nismo uspeli da dobijemo i moramo da poradimo na tome. To je Evroliga, svaka utakmica je teška. Tako stoje stvari. Ali kao što sam rekao i ranije, mislim da imamo sjajn tim i odlične trenere. Što više budemo igrali zajedno, tako će i pobede dolaziti", uveren je Lojd.

Zvezdu ove nedelje očekuje Kup Radivoja Koraća, koji počinje u četvrtak, na čiji trofej čekaju od 2017. godine i pobede protiv Partizana u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke