Lojd se raspucao, ali uzalud - novi Zvezdin poraz u Evroligi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.12.2020.
22:15
Izvor: Sportske.net

Treći uzastopni, ukupno osmi poraz Crvene zvezde u elitnom evropskom takmičenju ove sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 12. kolu Evrolige od izraelskog Makabija na gostovanju u Tel Avivu rezultatom 81:76, pa su posle ovakvog epiloga obe ekipe izjednačene na tabeli sa po četiri pobede i osam porza.

Zvezda je dobro započela utakmicu, tokom prve četvrtine je uglavnom bila u vođstvu, ali krajem tog perioda i početkom drugog Makabi predvođen Vilbekinom preuzima kontrolu rezultata.

Prednost Makabija je pred kraj poluvremenma iznosila sedam poena razlike (38-31), a onda je šuterski proradio Džordan Lojd, pa je na poluvremenu Zvezdin minus iznosio samo tri poena razlike - 41:38.

Početak treće deonice bio je u potpunosti u znaku domaćeg tima, koji je uspeo da prednost učini dvocifrenom (52:39), ali to nije uzdrmalo Zvezdu, koja je ušla u najbolji period svoje igre tokom večerašnjeg meča.

Lojd je bio sve efikasniji, uz njega i Davidovac, O'Brajant, i do kraja trećeg kvartala tim Saše Obradovića je stigao na 56:55, a početak poslednje deonice označio je početak rezultatske ''klackalice'' i najavu dramatičnog finiša meča.

Povela je Zvezda preko Terija sa 70:69 na ulasku u poslednja četiri minuta, ali Makabi uzvraća sa dve trojke Ilajdže Brajanta i domaćin je u poslednji minut ušao sa pet poena viška - 75:70.

Zvezda nije do kraja imala pravi odgovor, Makabi je uspeo da zadrži stečenu prednost i na kraju dođe do važne pobede.

Vilbekin sa 23, Brajant sa 18 i Hanter sa 13 poena i 10 skokova, bio je Makabijev triling koji je dao najveći doprinos ovog trijumfu, a Zvezdu su predvodili Lojd sa 24 (pet asistencija), Davidovac sa 14 i O'Brajant sa 11 poena i osam skokova.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noname
Friday, 04.12.2020
13:53

14. mesto je jos i dobro, kad ostali odigraju svoje utakmice borba je za fenjer! Ne zovu je džaba “Fenjerbahče”!

avatar
Wilt 100+
Friday, 04.12.2020
11:20

Sem Waldena i Loyda postalo je jasno da ostali igrači nisu pojačanja , i da su taj posao mogli da odrade domaći igrači koji su pritom i jeftiniji od ovih. Npr. Apić je realno bolji igrač od Rita. Avramović i Anđušić su majstori košarke u poređenju sa Holom i Ročestijem u trenutnom izdanju ( pričalo se za Avrama da mu je nuđena saradnja ali je insistirao da ostane u Španiji)
Realno za EL ovde nedostaje dva dobra pleja i jedan konkretan na poziciji 5 .

avatar
Realni Arthur
Friday, 04.12.2020
01:48

Ljudi, zasto sve negativni komentari, Grobare i razumem jer se oni raduju ma protiv koga mi igrali i izgubili, ali mi Zvezdasi? Sve je ok, nisam ni gajio neke surealne nade da cemo nesto uraditi, jer za ABA smo sasvim ok, za Evroligu nemamo kvalitet. Drugo, pa valjda niste zaboravili da igramo bez publike, a to nije isto za sve klubove, jer navijace sto Zvezda ima nema ni jedan klub koji igra Evroligu, zato odmah smo u minusu. Mislim da smo slabiji od prosle godine (jedino Lojd i Volden) ostali prava boranija, da se razumemo borbenost Fajea, savrsenost Perperoglua, Beron, pa Cirbes je bio bolji od ovih dvojice zjedno (Tery i Kuzma). Zato, ako mi ove godine osvajamo ABA ponovo pa to je glavni i jedini cilj ljudi. Zato manje nervoze i kritike, Koliko mozemo da dobijemo u Evroligu, toliko, idemo dalje! Podrska Sasi i momcima, polako samo da nema povreda, i osvojimo ABA, jedino bitno, zato sto vidite, svi bi hteli da igraju Evroligu. pa Volden nikad ne bi prosao kod nas da nismo igrali. Zato, ako budemo iduce godine ponovo igrali eto sanse da nam dolaze neki dobri igraci, ali stvarno ovaj put bih hteo nase igrace jer stranci mi se smuce vise. Zamislitie, ekipu da imamo od domacih igraca: Petrusev, Simonovic (mladi), Avramovic,...... itd. Zato napred Zvezdo do novih pobeda!

avatar
Čeki
Friday, 04.12.2020
00:32

Kaze neko, uigrace se momci, bice to borba za F4. Koliko su samo pogresili... Nista nisam hteo da komentarisem jer je covek kad je igrao protiv nas sa drugim klubovima, bio nasa redovna musterija. Sto vise stranaca imamo, to ce nam igra vise biti ovakva. Dajte nase mlade igrace da makar znamo sto ih trpimo i sto gubimo. Pa jedan Real je dopustio da im igrac od 17 godina (Doncic) bude jedan od glavnih igraca. Naravno, mi nemamo tolike talente sad zbog ovakvog sistema, ali talenata sigurno imamo. Dajte im sansu, buducnost nase kosarke je u pitanju.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 04.12.2020
01:43

Kog ste vi to igraca istrpili?
Rebic, Simanic, Radanov, Aranitovic, Lazarevic, Stojanovic,..?

avatar
Čeki
Sunday, 06.12.2020
02:22

Pa to je i poenta ovog komentara zar ne? Nismo nijednog i zato kazem, dajte mladje igrace da nam igraju, da znamo makar sto da ih trpimo.

avatar
paok
Friday, 04.12.2020
10:00

U pravu di da treba vise nasih igraca da igra i u Zvezdi alibi u Partizanu. Vi ste ti koji su govorili da cete dovoditi domace a ustvari fovrli samo strance. Nemate nijednog domaceg igraca da je iole bitan, ponekad Davidovac i to je to. Imate dobru ekipu ali nemate vodju da to jos pogura.

avatar
micky13
Friday, 04.12.2020
00:08

Šta je u pitanju da mi ne možemo stati na loptu i odigrati završnicu to je već postalo zabrinjavajuće.Džaba Obrajantu tih 11 koševa kad je sebičan igrač i nerezonski gubimo lopte što je glupo i preglupo postalo.Šta je sa našim drugim igračima..Simanić,Radanov..Dobrić na kašičicu i Simonović igraju..Pobogu dovedite jakog centra jer Kuzmić je ruku na srce "balvan"Pa ne možemo se samo oslanjati na ludost Lojda i Voldena.Ovim smo pokazali da nemamo ekipu za top 8 ne ni izbliza???

avatar
Simkelaaa
Thursday, 03.12.2020
23:49

Daj jos pojacanja.

avatar
deki trbic
Thursday, 03.12.2020
23:27

Ahahahahahah busi ahahahahahah

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 03.12.2020
23:24

Divljacka kosarka Sase Obradovica sa njegovim strancima,ovo vec postaje naporno za gledati scenario dobro poznati,jos da skloni sjajnog Davidovca jedinog naseg kosarkasa sa iole minutazom pa da ugodjaj bude potpuni,sramite se kad obraza nemate

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 04.12.2020
00:13

Davidovac momak nema ni trunku hrabrosti, Sasa se dere na njega sto sam samcat ne uzme sut za 3 poena i koji bi trener posle toga pravio akcije za njega, da gubi vreme na smisljanje, a ovaj dodje i ne sutne?

Zvezda igra jako jako dobru odbranu i to protiv svih ekipa je slucaj, problem je u napadu, ali ako pratis, a ocigledno ne pratis Sasu Obradovica, NIJEDNA njegova ekipa nije igrala dobar napad dok se ne uigraju, a vec se polako uigravaju.

Pa u trecoj cetvrtini, Zvezda promasuje 4 vezana suta za 3 poena, igraci sami samcati na liniji za 3, pa sta treba trener tu da radi, da magijom stvori Karija umesto tih sto sutiraju? Ima ovde jos 24 kola da se odigraju, iskreno mislim da ce se Zvezda dokopati TOP8.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 05.12.2020
01:02

Davidovac nema trunku htabrosti???I ja treba sa tobom da polemisem dalje,neka hvala,evo sve si u pravu,a mi zivi bili pa videli.