Lokomotiva već na 4-0, čeka se Partizan

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.11.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net

Najubedljivija pobeda ruskog tima od početka sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Za sada, jedine dve neporažene ekipe od početka sezone u Evrokupu su Partizan i Lokomotiva Kubanj, koja je večeras ostvarila i četvrti trijumf u isto toliko odigranih mečeva.

Lokomotiva je večeras kao gost deklasirala poljski Slask u četvrtom kolu Grupe A, rezultatom 98:68 što je četvrti poraz poljskog tima koji se uz italijanski Trento nalazi na dnu tabele.

Već u prvom poluvremenu Lokomotiva je stekla ubedljivu prednost, bilo je 17 poena prednosti za goste posle prvih 20 minuta igre, a u nastavku je ta prednost gotovo udvostručena.

Erik Mekolum je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Motli sa 14, dok je kod domaćih najefikasniji bio Trajs sa 14 poena.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Grupi B, gde je Promiteas posle produžetka savladao Alimpijevićev Bursaspor sa 83:80.

Ovo je grčkom timu prva pobeda u prva četiri kola, a Bursa je upisala drugi poraz. Moglo je sve da bude rešeno i u regularnom toku, Promiteas je na ulasku u finiš vodio sa 68:59, ali je dozvolio rivalu da napravi seriju 9:0 i meč uvede u produžetak. U dodatnih pet minuta Promiteas je uglavnom imao blagu prednost koju je ovoga puta uspeo da održi do kraja.

Grant je sa 18 poena bio najefikasniji kod domaćih, a Frimen sa 20 i Nidam sa 19 poena predvodili su ekipu Bursaspora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke