Lončar najavio EVROPSKI Partizan, poručio šta je NEDOPUSTIVO i otkrio koliko će još pojačanja doći!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.08.2018.
23:32
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Novi sportski direktor Partizana najavio povratak kluba na šampionski nivo.

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Od dolaska na pomenutu funkciju, Nikola Lončar vredno radi na formiranju što kvalitetnije ekipe, ali i stručnog štaba za predstojeću sezonu.

Nekoliko pojačanja je već angažovano (Pejdž, Nikolić, Gegić, Zagorac, Lendejl), uz potpisivanje novih ugovora sa kapitenom Novicom Veličkovićem i Vanjom Marinkovićem. Takođe, stručni štab je pojačan savetnikom Milanom Minićem i kondicionim trenerom Seadom Krdžalićem.

U intervjuu za ''Večernje novosti'', Lončar je potvrdio da priča sa pojačanjima još nije završena.

''Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Zasada samo ta četvorka, ili četiri na pet'', izjavio je Lončar.

Iz svega ovoga je jasno da se od ekipe Partizana u narednoj sezoni može očekivati mnogo više nego u prethodnoj, koju je obeležilo osvajanje Kupa Radivoja Koraća, ali se crno-beli nisu plasirali u plej-of ABA lige, niti su igrali u finalu domaće Superlige.

Naravno, i Lončarova očekivanja su velika, šampionska, što on i ne krije. S tim u vezi, naglasio je da se crno-belima ne sme ponoviti učinak iz prošle sezone u Evrokupu, kada su upisali samo jednu pobedu u 10 utakmica.

''Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo.

Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi'', jasan je Lončar.

Svestan je da neće biti nimalo lako, pogotovo što su se i ostali kandidati za vrh tabele značajno pojačali, ali od postavljenih ciljeva se ne odustaje.

Svoj dolazak objasnio je željom za novim košarkaškim izazovom što mu je Partizan ponudio još zimus, ali je ovog leta konačno prelomio.

''Najlakše mi je bilo da ostanem u Španiji, na nekoj televiziji, ali to me nije ispunjavalo. Ovo je velika promena za mene. Živeo sam 22 godine u inostranstvu.

Nije lako otići iz mirnoće, stabilnosti, garantovanog posla. Svidelo mi se sve što me dočekalo kad sam došao. Mesto u kome se nalazimo, 'Partizanova kuća', tu imam svoj mir. Imam podršku ljudi iz kluba, a moje je samo da radim'', poručio je Lončar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Sunday, 12.08.2018
12:49

Ko su vam ova pojacanja nikad ja nisam cuo za ove igrace😂

avatar
Sunday, 12.08.2018
11:35

Otkud vam sada novac za tolika pojacanja, kada dugujete svima ( bankama, bivsoj legendi i ikoni kluba, bivsim igracima ) ?
"Ostoja" nije zasluzan za "bollju" situaciju u klubu, vec vlast koju ste do juce pljuvali i prozivali na tribinama.
Zasto ne pomenes da je u klub uslo sumnjivih 1.5 miliona evra, i da se zbog toga vratila kaubojska prica i zelja za otimanjem tudjih igraca pod ugovorom ( kad je predsednik kss-a njihov covek ) ?

Sta je konkretno Ostojic uradio ? Da li je ulozio svoj novac ? Koji su vam sponzori ? Koliko prihodujete od tih sponzora ? Koji Vam je budzet za ovu sezonu ? Koliko igraci novca dobijaju na ruke ( na crno ) ? KKCZ su stopirana sva sponzorstva tj. ne dobijaju se obecana i dogovorena sredstva zbog Covicevog odbijanja da prepusti klub burazeru ....

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 12.08.2018
14:46

Kad nama drzava oprosti 16 miliona, tek onda mozemo pricati o nekoj pomoci.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 12.08.2018
16:22

I to im je dva puta izbrisan dug, prvi put tamo pre deceniju i po pa i vise.

avatar
Poznavalac
Sunday, 12.08.2018
11:19

ste ce nam cetvorka kada vec imamo novicu i plus treba forsirati pecarskog?gagica ako vec nije otisao treba otpustiti i dovesti solidnu peticu jer zbog gagica smo izgubili EL pre par sezona ako se secate i neinteligentnijeg kosarkasa nisam video u zivotu..

avatar
indosrbija
Sunday, 12.08.2018
08:19

Aba nikad jaca u istoriji..zvezda prva,partizan drugi,to je moja zelja a sta ce biti videcemo.Ko se kako uigra,cija pojacanja proigraju a cija podbace..to posebno vazi za cedevitu koja opet na papiru ima jak tim.buducnost se pojacala,partizan napravio bas jak tim posle par godina jos macvan da dodje..mornar dobar,fmp pun talenata i naravno zvezda sa novajlijama i novim trenerom..

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 12.08.2018
07:26

Okupirase im klub, drzava daje novce a ovce samo pljeskaju. :)

avatar
Dača
Sunday, 12.08.2018
19:53

Misliš na sebe?

avatar
boxer
Sunday, 12.08.2018
03:48

Svaka cast za upravu,
S'obzirom na proslu godinu,mislim da rade odlican posao, realno nisam ocekivao takvu brzu konsolidaciju.
Ovaj tim moze da igra sa svima ove godine,sto u prosloj nije bio slucaj.

avatar
brekbaCh1
Sunday, 12.08.2018
00:37

Iliev, ti li si ?

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 11.08.2018
23:34

Cetiri na pet iliti cetiri plus i jednu dvojku koja ce imati 20+ poena u rukama, to ti nama donesi.

avatar
Grobar977
Sunday, 12.08.2018
00:53

Biće sigurno.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 12.08.2018
16:21
avatar
Simkelaaa
Sunday, 12.08.2018
02:48

Igrac koji ce da donese 20+ poena,a da pritom nema preveliku potrosnju lopte,mozes videti u Nba ligi,ne u Evroligi,a kamoli Evrokupu,budimo realni.