Lončar podvukao crtu, evo šta smatra najvećim uspehom Partizana!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
21:05
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Sportski direktor KK Partizan NIS Nikola Lončar napravio je analizu dosadašnjeg toka sezone i otkrio šta smatra najvećim uspehom crno-belih.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Još uvek nije gotova takmičarska sezona za srpske košarkaške klubove, ali je ono najvažnije već prošlo i lagano se svode utisci.

Pred ekipom KK Partizan NIS nalazi se završnica domaćeg šampionata u kojem će crno-beli pokušati da stignu do titule, pošto su iza sebe ostavili relativno dobre rezultate u tri takmičenja.

O učinku Partizana u Evrokupu, ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća govorio je u emisiji "U obruču" sportski direktor Nikola Lončar.

"Prošle godine smo pobedili na samo jednoj utakmici u Evrokupu, imali smo skor 1-9. Možemo da kažemo što se tiče tog takmičenja da smo ispunili sva očekivanja. Nismo ni razmišljali o Top 16, kasnije o Top 8 je bilo dosta teško razmišljati u situaciji u kojoj se klub nalazio ranije", rekao je Lončar.

Partizan je u sezoni na izmaku ostvario 4 trijumfa i 6 poraza u regularnom delu Evrokupa, a plasman u četvrtfinale izostao je usled nesrećnog poraza od Ritasa u pretposlednjem kolu Top 16 faze.

"Što se tiče ABA lige, hteli smo da se posle dve godine vratimo u plej-of i uspeli smo. Osvajanjem Kupa imali smo neki mir da spremimo taj plej-of. Zvezda je u trećoj utakmici bila bolja od nas, a u prve dve smo bili konkurentni", kazao je sportski direktor Partizana.

Pored svega što je ove sezone urađeno na samom terenu, Nikola Lončar apostrofira značaj još jedne stvari i ocenjuje je kao najveći uspeh crno-belih.

"Imali smo promenu trenera u toku sezone, Nenad Čanak je podneo ostavku posle poraza od Zadra u 'Areni'. Kada nam se ukazala prilika da pričamo, da porazgovaramo, da budemo opcija za Andreu Trinkijerija mi smo je iskoristili. Mogu da kažem da nam je to jedna od najboljih stvari koje je klub uspeo da uradi ove sezone, da dovede jednog trenera koji je referenca u evropskoj košarci", istakao je Lončar.

Sportski direktor Partizana govorio je još o promenama u rosteru, problemima sa kojima se klub susreće kada izađe na tržište i tom prilikom istakao da je plan crno-belih da u sezonama koje slede imaju bazu od domaćih igrača.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke