Luka Pavićević: ''Mega igra vrhunsku košarku!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.12.2015.
23:53
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Veliku borbu vodili su Podgoričani sa ekipom Mega Leksa i tek u poslednjim sekundama slomili otpor Milojevićevog tima.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Podsetimo, Budućnost je kao gost u Sremskoj Mitrovici slavila sa 83-81, a posle meča trener lidera na tabeli Luka Pavićević je izneo niz komplimenata na račun domaćina.

''Smatram da Mega Leks igra vrhunsku košarku, pratio sam ih od starta priprema i čestitam stručnom štabu i igračima na vrhunskoj košarkaškoj igri koju prezentuju. Znao sam da mi nećemo moći da odigramo ne perfektno, nego ujednačeno kvalitetnu utakmicu pre svega zbog izuzetno agresivne igre Mega Leksa, koja tera sve protivnke da menjaju svoju igru.

Ali, i zbog velikog pražnjenja koje smo imali pre tri dana u Podgorici kada smo u izuzetno jakom meču pobedili Crvenu zvezdu.

Mislim da je tokom utakmice dominirala Megina agresivnost, gde smo mi u prvom poluvremenu izgubili 15 lopti, a do kraja utakmice još osam. Sa tim parametrom zasebno uveli smo se u problem da izgubimo utakmicu. Kada su Jaramaz i Ivanović vezali tri trojke, nama sa klupe je izgledalo da smo u velikom problemu i da tu povratka nema.

Dva minuta pre kraja uspeli smo serijom dobrih poteza, skokovima u napadu i odbrani, šutevima Dragićevića i prodorima Dženkinsa da uđemo u egal završnicu gde je naše iskustvo prevagnulo. Čestitao bih našem protivniku na sjajnim igrama ove sezone i poželeo im da tako nastave'',
izjavio je Pavićević.

Ovim trijumfom Budućnost se učvrstila na čelu tabele sa 14 pobeda i samo dva poraza u ABA ligi ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke