Luković i Vranković namučili Zvezdu, Splićani promašili pobedu u ''Pioniru''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.11.2020.
20:53
Izvor: Sportske.net

Neočekivano teška borba u Beogradu, Splićani pružili sjajan otpor evroligaškoj Zvezdi!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Sedmu pobedu u sedam odigranih kola u ABA ligi ostvarila je Crvena zvezda večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', ali uz dosta sreće protiv odlične ekipe Splita - 78:76 na kraju za crveno-bele!

Crvenoj zvezdi je ovaj meč došao usred paklenog ritma utakmica, uglavnom evroligaških, pa je i bio očekivan umor ekipe Saše Obradovića. Nedostatak prave energije kod domaćih na početku meča koristili su Ilija Đoković i Marko Luković, srpski košarkaši u redovima Splićana, koji su upisali prvih sedam poena za goste u ovoj utakmici.

Razigrali su se potom i Vranković i Marčinković, pa su Splićani poveli sa 11:4, a Saši Obradoviću ni tajm-aut nije pomogao da trgne svoju ekipu.

Kako je meč odmicao, Luković i odlični centar Splićana Antonio Vranković su igrali sve bolje i najviše zahvaljujući njima, uz pomenutog Marčinkovića, gosti su održavali rezultatsku prednost. Ona je početkom druge četvrtine postala i dvocifrena, ekipa Splita povela je sa 33:20, a Zvezda nije imala raspoloženog igrača koji bi ''povukao'' domaće da naprave preokret.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Splićana od samo četiri poena razlike - 42:38, ali početak drugog poluvremena u potpunosti je ličio na prvo, opet Splićani bolje počinju i opet njihova prednost postaje dvocifrena - 51:40.

Tih desetak poena razlike gosti su održavali sve do završnice trećeg kvartala, a onda glavne uloge u ekipi Crvene zvezde preuzimaju prvo Davidovac, a onda i Marko Simonović.

Zvezda je tek na kraju treće četvrtine uspela prvi put da povede na ovoj utakmici, a početkom posldnjeg kvartala Simonović je serijom svojih poena doneo Zvezdi osetnih sedam poena prednosti - 72:65.

Ni tada se gosti nisu predavali, tandem Luković-Vranković je nastavio da puni Zvezdinj koš i na oko minut i po pre kraja, Luković sa linije penala smanjuje na 74:73.

Usledio je promašaj Davidovca, a onda fenomenalni Marko Luković hladnokrvno, preko O'Brajanta, pogađa trojku za novo vođstvo Splićana - 76:74!

Usledio je Obradovićev tajm-aut, posle kog Vranković pravi prekršaj na O'Brajantu, koji pogađa oba bacanja za izjednačenje - 76:76 na 47 sekundi do kraja.

Na drugoj strani Mesiček gubi loptu, Lojd je osvaja i u kontri pogađa za 78:76 u korist Crvene zvezde.

A onda, pri izvođenju lopte, Čampara pravi faul u napadu nad Lojdom, ali u novom Zvezdinom napadu Vranković zaustavlja O'Brajanta. Ostalo je desetak sekundi do kraja, prvo je Luković šutirao za pobedu, nije pogodio, a onda je neprecizan bio i Čampara u šutu za dva poena, pa je Zvezda uz dosta sreće izborila ovu pobedu.

O'Brajant sa 18 i Simonović sa 15 poena predvodili su Zvezdu, a kod Splićana, Luković 25 poena, Vranković 21 (10/12 za dva).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Sunday, 15.11.2020
22:00

Moram da priznam Split zasluzio pobedu, a mi potpuno nezasluzeno dobili ovo, Ako ovakav pristup budemo imali u nastvaku ABA lige, mi nemamo cemu se nadati ove godine, jer definitvno nesto ne stima. Ako Split uspeo da nas potpuno nadigra sa dva igraca,sta tek ocekivati od utakmice protiv Partizana, Buducnosti, Cedevite, pa bolje nista, da se spremimo psihicki za poraze , i to je to! Jer, mi cemo oigrati Evroligu i u nastavku, i cemu to ako nemamo energije za ABA? A ja bih samo podsetio Covica, kad je u pocetku sezone rekao da ovakav ozbiljan strucni stab odavno nije video, pa izgleda da si pogresio gospodine, jer nema fizicke spreme na nekom zavidnom nivou, ipak kod Radonje ovakve tekme smo dobili uvek i to lagano. Nema veze, samo spremite se Partizan ima da nas odere sa ovakvom igrom. Kuridza je totalno van forme, covek ne zna ni da trci, niti odbrane niti napada, cemu u sastavu to jedino Obrad zna, a ovaj Johny O'Brajant je definitvno stetan za ovaj tim, covece on sve zivo promasuje, jedino slobodna bacanja sto pogadja! Moji Zvezdasii, teska vremena nam dolaze, zato spremite zivce!

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 15.11.2020
23:49

ahahahah,ahahahahhaha koliko si providan :D

avatar
Realni Arthur
Monday, 16.11.2020
13:43

Prijatelju, ne znam sta si hteo time reci, da sam providan, ali veruj mi veci Zvezdas od mene sigurno nisi! Izgleda da sam ja malo emotivniji nego sto treba pa ponekad pisem uz dozu besa, nervoze i nazadovoljstva. Pa jebiga, sinoc sam hteo da puknem bre, toliko smo kvalitetniji od njih, ma u pm i zalaganje i umor is motivacija, alo bre imati takav dobar tim i strepeti do zadnje sekunde e pa to ne mogu da prezalim, inace, dao Bog da se ove godne plasirali u F4 Evrolige, pa onda kako Bog da. Ali, ja se plasim kratke klupe, nema ni Radanova, ni Simanica ni Uskokovica, a mogli bi oni sinoc koji minut igrati, ja sam ubedjen da Simanic bi igrao bolje od indisponiranog Kurdze. A najvise me plasi da dve zadnje tekme u ABA igramo bas lose, inace protiv Reala smo bili super do poslednjih par minuta kad smo ispustili pobedu, mada nije ovo lose, dobro stojimo! Ja se nadam da vremenom ce sve ovo lepse, tecnije, brze izgledati, ali zaista sam poceo da sumnjam na neke grace, npr: Terija, Hola, za Rocestija da ne pricam, i dodaj jos ovu nasu omladinu koj ne igra eto ti pola rostera ekipe, zato sam bio malo zustriji sinoc! Ispravi me ako gresim! Srecno protiv Milana, do sada su nam bile redovne musterije, ali ove godine mi se cini da su bas dobra ekipa!

avatar
Wilt 100+
Monday, 16.11.2020
08:54

Za O Brajanta si u pravu , mada poseduje veliki kvalitet i možda mu treba dati malo vremena jer nije igrao dugo, da uđe u sistem i da pronadje svoju ulogu i da popravi procenat realizacije . Za Kuridžu se ne slažem jer je čovek odigrao većinu utakmica jako dobro (van očekivanog). Poslednje dve jeste odigrao slabije i realno mi je bilo da odmara njega a ne npr Kuzmića koji igra manje od 10 min po utakmici. Ako baš hoćeš da tražimo ,,visibabu" Teri je nekako nasnađen i ne vidim kako pomaže ekipi, 2-3 skoka i neka blokada je malo za stranog igrača.