Mačvan: "Vidim nas na drugom mestu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.03.2015.
22:02
Izvor: Sportske.net

Krilni centar KK Partizan NIS Milan Mačvan tvrdi da crno-beli imaju velike šanse da ligaški deo sezone u regionalnom šampionatu završe na drugoj poziciji čime bi obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Jači za iskusnog plejmejkera Džoša Akojona košarkaši Partizana NIS ulaze u poslednja dva takmičarska kola ligaškog dela sezone u ABA ligi, a navijače osim pojačanja može da raduje podatak da nosioci igre beleže sjajne partije.

Milan Mačvan može se okarakterisati kao jedini igrač Partizana koji od početka sezone igra dobro u kontinuitetu. Krilni centar bio je motor pokretač u pobedi nad Mega Leksom a pred duele sa Zadrom i Budućnošću samouvereno tvrdi da crno-beli mogu do drugog mesta na tabeli.

"Nadam se najboljem. Vidim nas na drugom mestu" poručuje Mačvan pred duel sa dužnikom sa hrvatskog primorja.

"Ostali su nam dužni iz prošlog meča na njihovom terenu. Taj poraz ne mogu da zaboravim. Moramo da ostanemo fokusirani na utakmicu, posle koje će rasplet biti jasniji" dodaje krilni centar Partizana.

Zadar se trenutno nalazi u problemu o čemu svedoči i svojevrstan štrajk igrača koji nisu želeli da treniraju u utorak ali to svakako ne sme da zavara crno-bele koji u pobedi nad hrvatskim sastavom stiču kandidaturu da se u "Morači" bore za drugo mesto.

Kako sada stoje stvari, Partizan NIS može do drugog mesta na tabeli ukoliko dobije Zadar a potom i Budućnost sa više od 11 poena razlike u poslednjem kolu. Bilo kakva pobeda u Podgorici bila bi dovoljna u slučaju da crno-beli savladaju Zadar a Budućnost izgubi od Cedevite u pretposlednjem kolu.

Računica je za izabranike Duška Vujoševića prilično jasna, pobeda nad Zadrom preduslov je borbe za drugo mesto sa kojeg se mnogo bolje vidi finale plej-ofa i plasman u Evroligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke