Makabi pregazio Monako za "majstoricu", serija 20:0 prelomila meč!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.05.2023.
22:04
Izvor: Sportske.net

U seriji je 2:2!

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Velika borba Makabija i Monaka će se nastaviti u Kneževini, pošto je danas ekipa Odeda Kataša savladala ekipu Saše Obradovića sa veoma ubedljivih 104:69.

Nije izgledalo da će gosti pretrpeti ovakav poraz, posebno ne nakon prve deonice. 

Zahvaljujući Džejmsu i Braunu gosti su stigli do 5:10, da bi onda trojku postigao Motejunas, a ova deonica je završena ukradenom loptom i poenima Okoba u poslednjoj sekundi za 17:24. 

Nije prošlo dva minuta, Makabi je već vodio u drugoj deonici, Lorenco Braun je igrao kao u transu, pogodio je dve trojke u prva dva minuta, drugu za 28:24, a onda je i Koen pogodio novu, pa Lorenco još jednu za 34:24 i seriju 17:0!

Mislili ste da su stali? 

NE! Koen je pogodio novu trojku, a tek kada je isteklo pet minuta igre u ovoj četvrtini Džejms je pogodio prve poene za goste. 

Okobo je sa dve trojke vratio Monako u igru, ali su Nibo, Kolson i Pojtres vratili dvocifrenu prednost za domaćina. 

Trojkom Vejna Boldvina Makabi je otišao na 56:40, a trojkom Lorenca Brauna na 69:50! Pojtres je nastavio da igra sjajno, Makabi je na ulasku u poslednju deonicu imao +26. 

Sve ostalo do kraja je bila čista rutina, i jedan i drugi tim su počeli da razmišljaju o petom meču. 

Lorenco Braun je imao 22 poena, 6-8 za 3 poena, Boldvin je dodao 19, Pojtres 12, Hiliard i Dibartolomeo su imali po 11. Kod Monaka najefikasniji Džejms sa 13 poensa. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke