Matovića čude oscilacije, Jovanović našao uzrok poraza

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 28.03.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Treneri izneli utiske posle meča.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović je očekivao ovakav meč, sa dosta trčanja i borbe za svaki skok, rekao je novinarima posle meča.

Partizan je danas u gostima pobedio Megu sa 98:88, u 23. kolu regionalne Aba lige.

"Kao što smo rekli u najavi utakmice, da očekujemo jednu trkačku utakmicu, utakmicu sa puno borbe za skok. Takvu smo utakmicu danas i imali. I jedan i drugi tim su imali neke dobre minute. Možda je za mlađi tim normalnije da ima oscilacije nego za nas, ali u ovom momentu smo našli način kako da pobedimo", izjavio je Matović čiji tim će u narednom kolu gostovati Krki.

Trener košarkaša Mege Vlada Jovanović smatra da krajnji rezultat meča nije ralan odraz igre oba tima, rekao je novinarima posle meča.

"Rekao bih da je bila jako dobra utakmica, vrlo interesantna za gledanje. Ipak, ne bih rekao da krajnji rezultat realan odraz igre oba tima. Ono čega smo se pribojavali u pripremi, to se i ostvarilo. U delovima utakmice kad smo uspeli da iskontrolišemo skok u napadu i kontranapad rivala, i kada nismo gubili lopte i igrali kontrolisano u napadu, imali smo dobru utakmicu. Ali, kada je rival ofanzivnim skokom dolazio do drugog napada, koje su uglavnom završavali trojkama, izgubili smo ritam", rekao je Jovanović.

Naveo je i da je njegova ekipa prebrzo ušla u problem sa ličnim greškama, što se odrazilo na igru u odbrani.

"Nismo uspeli da uspostavimo dobru odbranu, jer igrači koji su naši nosioci su previše brzo ušli u faulove. Ako se ne varam, pet igrača su imali po tri lične greške u prvoj polovini treće četvrtine, što je bilo mnogo za ovu rotaciju koju posedujemo. Čestitam mojoj ekipi na dobroj utakmici, idemo dalje", izjavio je Jovanović.

Mega će u narednom kolu gostovati podgoričkoj Budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke