Mega odlična u Zagrebu, Miloje BESAN na Rebića!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2018.
18:55
Izvor: Sportske.net

Sjajan otpor ekipe Dejana Milojevića favorizovanom rivalu, ali u poslednjem napadu su pokvarili utisak.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax

Povezane vesti

Večerašnji program u okviru 17. kola ABA lige počeo je veoma zanimljivom utakmicom između Cedevite i Mega Bemaksa u Zagrebu.

Pobednbik se nije znao do poslednje sekunde, ali iznenađenje je izostalo - Cedevita je slavila rezultatom 75:73, što joj je 13. pobeda u 17 odigranuh mečeva.

Prva četvrtina protekla je u znaku domaćina, ali Cedevita nije uspevala da stekne ubedljiviju prednost. Gosti su im konstantno ''disali za vratom'', a u finišu druge deonice Mega je uspela i da povede sa 33:28. Ipak, sledi serija 5:0 u korist domaćina za izjednačenje na 33:33, što je rezultat kojim se ušlo u drugo poluvreme.

Treća četvrtina bila je period najbolje igre Mega Bemaksa, Milojevićev tim je konstantno bio u vođstvu, koje je iznosilo i ''plus deset'' (55:45) u jednom trenutku.

Naravno, Cedevita se nije predavala, sredinom poslednje deonice je uspela da povede sa 64:63 i do kraja je potrajala velika rezultatska neizvesnost.

Mega je imala poslednji napad na utakmici, posle Milojevićevog tajm-auta, ali plejmejker Nikola Rebić nije ga dobro organizovao, na kraju je Lazić pokušao iz teške pozicije, nije bio precizan.

Trener Dejan Milojević u tim trenucima nije skrivao ljutnju prema Rebiću, prišao mu je na parketu, uputio mu oštre reči, ali vremena za ispravku nije bilo, Cedevita je već počela da slavi pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džanan Musa sa 14 poena, a Nikols ga je pratio sa 13.

Goga Bitadze je sa 23 poena i šest skokova bio ubedljivo najbolji i ekipi Mege, a ''dvocifreni'' su još bili i Fundić sa 11 i Rebić sa 10 postignutih poena.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke