Mega prekinula seriju poraza, opet je za petama Partizanu

Autor: Darko Mitrović
subota 19.01.2019.
23:15
Izvor: Sportske.net

Ekipa Dejana Milojevića upisala prvi trijumf posle tri uzastopna poraza u ABA ligi.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Posle duela u Zadru, gde je Partizan ranije večeras tek posle produžetka došao do pobede od 97:92, rezultatski uzbudljivo bilo je i u Sremskoj Mitrovici, u duelu Mege Bemaks i barskog Mornara.

Mega je na kraju slavila sa 82:80 i tako prekinula loš niz iz prethodna tri kola, a ujedno se ponovo približila na jednu pobedu zaostatka za Partizanom, koji joj je glavni konkurent za plasman u plej-of.

Duel Mege i Mornara doneo je dosta rezultatskih oscilacija. Gosti su bolje započeli utakmicu, prvu četvrtinu su dobili sa 21:14, tu prednost održavali u većem delu drugog kvartala, ali onda sledi serija Mege od 11:0, za vođstvo domaćih od 36:35 na kraju prvog poluvremena.

Početkom treće deonice, Barani ponovo stižu do dvocifrene prednosti (51:37), ali Mega se nije predavala, postepeno je topila vođstvo rivala, a na ruku joj je išlo i to što je Mornar zbog pet prekršaja ostao bez svojih ''udarnih igala'' - Vranješa i Volera.

U samom finišu, Mega je uspela da povede sa 79:72, činilo se da je tada sve rešeno, ali je Mornar uspeo da ponovo uhvati priključak, čak je Rebić u poslednjem napadu imao šut za produžetak, ali nije bio precizan i Mega je slavila sa 82:80.

Atić sa 20 i Mišković sa 18 poena predvodili su domaće do trijumfa, a kod gostiju su najefikasniji bili Mićović sa 18 i Rebić sa 17 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke