Mega se ''naoštrila'' pred put u Ljubljanu!

Autor: Beta Beta
subota 12.01.2019.
14:48
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je danas da veruje da njegova ekipa može do pobede protiv Olimpije ako odigra agresivno u odbrani i s velikom energijom svih 40 minuta.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Košarkaši Mege sutra gostuju Olimpiji u 15. kolu ABA lige.

"U nedelju igramo utakmicu protiv Olimpije, kvalitetne ekipe koja ima zanimljiv miks mladih i talentovanih igrača, s jedne, i iskusnih košarkaša, s druge strane. Igraju tri takmičenja i to im je uticalo na rezultate u ABA ligi i sigurno je da im je meč sa nama od izuzetne važnosti", rekao je Milojević za klupski sajt.

Posle 14 odigranih kola, Mega se nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli regionalnog takmičenja sa osam pobeda i šest poraza, dok Olimpija ima četiri pobede.

"Mi smo u prošlom kolu imali šansu za veliku pobedu protiv Cedevite, ali smo je nažalost ispustili u produžetku. Ipak, i dalje smo u konkurenciji za plej-of i svaki naredni meč je od velikog značaja za nas", rekao je Milojević.

"Moramo, pre svega, da odigramo izuzetno agresivno u odbrani i da pružimo potrebnu energiju tokom svih 40 minuta na parketu. Ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede protiv Olimpije i nastavka borbe za plej-of", dodao je Milojević.

Trener Mege u Ljubljani neće moći da računa na Kostju Mušidija.

Kapiten Mege Branislav Ratkovica rekao je da uz požrtvovanu igru njegova ekipa može do pobede protiv Olimpije.

"U nedelju nas očekuje utakmica protiv Olimpije koja ima dosta kvalitetnih igrača. Vezali smo dva poraza i daćemo sve od sebe da dodjemo do pobede u Ljubljani. Moramo da odigramo maksimalno požrtvovano i borbeno, pre svega u odbrani, da bismo došli u situaciju da se borimo za pobedu", rekao je on.

"I dalje smo u trci za plasman u plej-of i svaki meč do kraja ligaškog dela ABA je veoma bitan. Potrebno je da budemo koncentrisani na terenu tokom celog toka utakmice i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila, rezultatski i za samopouzdanje ekipe", dodao je Ratkovica.

Utakmica se igra sutra od 17.00 u hali Stožice u Ljubljani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke