Mega silno motivisana protiv Partizana, šta je Jovanović smislio?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
13:55
Izvor: Beta

Košarkaši Mege dočekuju sutra ekipu Partizana u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da je siguran da je njegova ekipa izvukla pouke iz prethodnih utakmica sa Partizanom i da će u predstojećoj polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije najvažnije biti zaustaviti trčanje i skok u napadu crno-belih.

"Polufinalna serija je već dovoljna činjenica da u tu seriju uđemo jako motivisano. Čeka nas Partizan sa kime smo do sada odigrali dve utakmice, obe rezultatski neizvesne, jako dobro i siguran sam da smo iz te dve utakmice izvukli pouke", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Jovanović je naveo da je Partizan, bez obzira na rezultat, sastavljen za najviše domete i istakao da crno-beli imaju "dovoljno iskustva i kvaliteta da naprave dobar rezultat".

"Mislim da je, na osnovu prethodnog iskustva, jako bitno da im odgovorimo na fizičkom polju, da zaustavimo njihovo trčanje i izuzetno kvalitetan skok u napadu, zbog čega smo i prethodne utakmice sa njima izgubili", rekao je Jovanović.

"Mislim da će te dve stvari, pored nekih taktičkih zamisli, možda biti i najvažnije za utakmice koje su pred nama. Siguran sam da ćemo izaći jako motivisani i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji rezultat", dodao je on.

Mega i Partizan su se ove sezone dva puta sastali u ABA ligi, a Partizan je u oba uzbudljiva susreta slavio - u prvom sa 79:77, a u drugom sa 88:98.

Centar Mege Filip Petrušev je rekao da njegova ekipa Partizanu mora da odgovori čvrstinom.

"Očekuje nas veoma teška serija sa Partizanom. I pored nekih povreda i izostanaka, oni će biti motivisani kao i mi da se plasiraju u borbu za titulu. Na nama je da odgovorimo čvrstinom i da igramo našu igru. Znamo šta da očekujemo i moramo da ispravimo nekoliko stvari iz prošlih utakmica protiv Partizana kako bismo stigli do pobede", rekao je on.

Utakmica Mega - Partizan igra se sutra od 20.30 u hali "Mega Factory".

Polufinalna serija se igra na dve pobede, a drugi meč je zakazan za četvrtak u 19.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica", dok bi se eventualna majstorica igrala u subotu od 17.00 u hali "Mega Factory".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke