Megina škola košarke počela sa radom

Autor: Pavle Knežević
nedelja 08.10.2017.
18:30
Izvor: Sportske.net

Mega Bemaks otvorila školu košarke, dečake posetio Kostja Mušidi.

Mega Bemax
Mega Bemax

Povezane vesti

Škola košarke "Meginih 100" počela je sa radom u Beogradu, a veliki broj dečaka rođenih između 2007. i 2008. godine napravio je svoje prve košarkaške korake u hali "Mega fektori" (Mega Factory).

Na prvom času košarke "Meginih 100" okupljenoj deci se obratio i košarkaš Mega Bemaksa Kostja Mušidi, koji se zajedno sa njima podsetio svojih košarkaških početaka.

"Pre desetak godina sam bio na sličnoj poziciji gde ste vi danas. Na početku nije bitno koliko znate, koliko ste talentovani, da li vam sve lako polazi od ruke. Najbitnije je da zavolite košarku jer od toga sve polazi. Nekima od vas će sve u početku ići lako, nekima ne, ali je bitno da budete disciplinovani i da uložite puno truda.

Pratite svoje snove, marljivo radite jer su tako i radili momci na slikama iza vas (Jokić, Luvavu, Zubac i Zagorac, igrači koji su zaigrali u NBA) koji su uspeli da ih ostvare. Košarka je prelep sport i ja Vam čestitam na izboru, uz želju da kroz nju i vi ostvarite svoje snove
", rekao je Mušidi dečacima.

On je posle toga odgovarao na različita pitanja dece.

Mega factory

Treninzi za polaznike "Meginih 100" će se održavati svake subote u hali "Mega Factory" u Beogradu, sve do 31. januara 2018. godine, tako da će veliki broj dece u tom periodu imati priliku da počne da uči košarku. Treninge će zajedno sa svojim saradnicima voditi Dalibor Radenović i Marko Čekanović, treneri sa velikim iskustvom u radu sa decom.

Posle nekoliko održanih časova i boljeg upoznavanja trenera sa nivoima košarkaške veštine dece, mladi košarkaši će biti podeljeni u četiri grupe za trening, nazvane po Meginim NBA košarkašima: "Joka", "Timi", "Ico" i "Zagor". Na taj način će časovi prilagoditi trenutnom nivou košarkaškog znanja dece, kako bi oni imali odgovarajuće programe treninga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke