Mesina sprema novi potres u evropskoj košarci, "Manekeni" dobijaju NBA pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.02.2020.
21:24
Izvor: Sportske.net

Minulog leta se veliki broj igrača odlučio za prelazak "preko bare".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Nikola Mirotić svakako predstavlja najveće iznenađenje, ali nije Crnogorac sa španskim pasošem jedini igrač koji je minulog leta rešio da zameni NBA ligu nekim od evropskih šampionata.

"Mus" Monro je pojačao Bajern, Nik Stauskas je potpisao za Baskoniju, Ron Bejker je stigao u CSKA, kao i Kostas Kufus, bilo je tu još mnogo atraktivnih imena koja su odabrala Evropu, a narednog leta bi mogao da im se pridruži još jedan NBA veteran.

Kako prenosi "Sportando", Etore Mesina pokušava da ubedi Marka Belinelija da pojača ekipu iz "Mediolanum foruma" naredne sezone.

Dvojac je sarađivao u San Antonio Sparsima, gde je Mesina radio kao asistent Gregu Popoviču, a imali su odličnu saradnju i u reprezentaciji Italije.

Iskusni bek postaje neograničeno slobodan narednog leta, pa bi iskusni italijanski stručnjak to da iskoristi i vratio ga na "Stari kontinent".

Napuniće Belineli u martu 34 godine, ali nema sumnje da bi sa svojim velikim NBA iskustvom mogao da predstavlja veliko pojačanje za svaku evropsku ekipu.

Nakon što je igrao za oba tima iz Bolonje, Virtus i Fortitudo, 2007. godine je stigao i NBA, kao 18. pik na draftu, odabrali su ga Golden Stejt Voriorsi.

Marko Belineli

Nakon dve sezone prešao je u Toronto, potom je igrao i za Nju Orleans, Čikago, pa dve godine i za San Antonio Sparse, oprobao se i u Sakramentu, Šarlot Hornetsima, Atlanti i Filadelfiji, da bi se 2018. godine vratio među "Mamuze".

Do tekuće sezone je upisao 803 nastupa u regularnom delu sezone u NBA ligi, prosečno je beležio 10 poena po nastupu, ima i 65 plej-of mečeva, na kojima je u proseku davao 8,5 poena, a sa San Antoniom je 2014. godine i osvojio NBA ligu, iste godine je pobedio i u takmičenju u brzom šutiranju trojki.


Ove sezone je u 45 navrata kročio na parket u dresu Sparsa, prosečno je postizao 5,7 poena po meču.

Videćemo hoće li Mesina uspeti da ga ubedi da obuče dres Olimpije Milano narednog leta, potpuno je jasno da bi i u poznim igračkim godinama predstavljao veliko pojačanje za "Manekene" iz "Mediolanum foruma".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke