Mijailović najavio velike promene, miriše na časove ljubavi?!

Autor: Milovan Longinov
subota 30.01.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Predsednik Partizana iskreno o svemu.

BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV
BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović dao je zanimljiv intervju za Sputnjik, u emisiji Miljanov korner, u kojoj je analizirao trenutnu sezonu i najavio velike promene od naredne.

On je najavio povratak vrednostima Partizana i potpuno drugačiji koncept rada.

"Od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju. Ova sezona je posledica prošle. Još polažemo nade i u ovu. Od sledeće ćemo drugačije. Nećemo da se takmičimo sa ekipama koje imaju neograničene budžete. Vratićemo se našim vrednostima. Promenićemo koncept. Tarlać, Radovanović, Jovanović… Oni su nadošli i imaće šansu sledeće sezone. Nećemo da budemo kao mačka koja juri svoj rep. Izaći ćemo još jači iz ovoga", rekao je Mijailović.

On se osvrnuo i na odlaske Mekintajera i Gordića, kojima nisu pronađene adekvatne zamene.

"Sportski sektor nije uspeo da dovede na vreme igrače. Sekli smo ugovor igračima za koje se misli da su remetilački faktor, a nismo doveli pojačanja. Pre svega odluka da odu Gordić i Mekintajer je odluka trenera i sportskog sektora. Nisam ja doneo tu odluku. Uprava tada nije ograničavala sportski sektor da dovedu zamenu. Nismo rekli da nemamo novac. Nego ljudi nisu uspeli da nađu. Videćemo na kraju sezone. Svako će platiti cenu. Nije to ni bitno, nego ko će rešavati te probleme", naglasio je Mijailović.

Koliko je teško biti na čelu Partizana danas, objasnio je kroz plate koje su danas prošle za tim iz 2010. godine.

"Danas je ekipa primila platu. Danas je platu primio Duško Vujošević, Gašić, Dalo, Milutinov, Tepić, Vranješ, Marić, da li vi verujete to? Ceo tim 2010. je primio platu. To su reprogrami zakasnelih plata", istakao je on.

Jedna od tema bio je i dolazak Dejana Milojevića na klupi Budućnosti, te moguć povratak legendi crno-belih u klub, kao što su Duško Vujošević ili Željko Obradović.

"Ne možete sve legende da spakujete u klub. Razgovarali smo sa Milojevićem prethodnih godina. Čestitamo mu na poslu. Nije to tako jednostavno. Vujoševiću se dugovalo oko 400.000, sada mu se duguje možda 70.000 ili 80.000 evra. Bio je uvek korektan. Da li će se neko od njih vratiti. Uvek možemo o tome da pričamo. Čujem se sa tim ljudima. I sa Obradovićem, Vujoševićem, Kićanovićem, Bodirogom. Da li će se nekada vratili? Uvek postoji mogućnost. Oni su više Partizan nego ja", zaključio je Ostoja Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF THE JUNGLE♢⭐♢⭐♢⭐
Saturday, 30.01.2021
09:37

Prvo da krenem od poslednjepomenutog, ali i najvažnijeg pitanja: Ko si ti da se čuješ sa Obradovićem, Vujoševićem, Kićanovićem, Bodirogom i da odlučuješ ko će, kad će i na koju funkciju doći u Partizan? Ti si od svog gazde instalirani aparat koji služi za uništenje Partizana! Ti nas pitaš da li verujemo u magiju Duška Vujoševića koji je Partizan 2010. bez plata doveo na jednu loptu do finala €L, onog Duška Vujoševića kojeg ste oterali jer nije podoban za tvog gazdu jer ni trpanjem rekordnih budžeta i svim sudijama u FMP nije uspeo da ga pobedi na terenu dok ga nisu srušili iznutra izdajnicima iz Uprave Partizana kojom ti predsedavaš?! Kako te nije sramota da nas pitaš da li verujemo da je Partizan bez plata pravio istorijske uspehe i reci to svom gazdi i njegovoj hordi da je tako ako smeš, a ne da pričaju kako je Partizan finansijski favorizovan! Sportski direktor nije uspeo da dovede igrače, trener je oterao igrače, a ko je doveo tog trenera i tog sportskog direktora i ko je najodgovorniji drugo nego ti. Hoćeš li ti platiti cenu? Pa naravno da nećeš jer nemaš odgovornost prema Partizanu već prema gazdi i dok ovako dobro obavljaš posao mesto predsednika Partizana ti je zagarantovano. Kako nije bitno, veoma je bitno ko će platiti cenu jer to automatski znači da taj neće biti u situaciju da rešava probleme koje je napravio, a naravno da ne očekujemo da se oni koji su sposobni da rešavaju probleme i vode Partizan uhvate u kolo s tobom, zato je Milojević i pametno izbegao Partizan i otišao u Budućnost i budućnost. Ako si imao para, a predstavljaš se kao mnogo uspešan i sposoban gde su ti Trinkijeri i Volden, zašto ih nisi zadržao i kome se nisu uklapali u koncepciju? Naravno, nisu se uklapali tvome gazdi jer su sposobni bili da Partizan s njima preuzme primat u domaćim, regionalni pa čak i evropskim takmičenjima. E zato nisu više u Partizanu. Koji su to klubovi koji imaju neograničene budžete sa kojima se Partizan takmiči, sigurno nisu Krka, Igokea i slični, a ne smeš da pomeneš ime tog kluba sa neograničenim budžetom da te ne bi gazda poslao da ideš da gledaš uuu Sunce i zato što ne smeš da kažeš ko dozvoljava neograničeni budžet tom klubu. Misliš da ćeš od sledeće sezone da imaš više nada sa mladim i neiskusnim timom samo zato što će biti talentovan, pa nećeš jer neko treba da zna da radi sa tim igračima, a taj neko je zabranjen u Srbiji i tom nekom je biološko vreme prošlo, a nije mu bilo dozvoljeno da svoje znanje prenese mlađem i talentovanom kolegi. Sledeća sezona? NEdOSTOJAn PARTIZANa!