Mijović: ''Zvezda i igrački i trenerski u Top 5 Evrope!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

I trener Budućnosti hvali crveno-bele.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle debakla u Beogradu i poraza od čak 38 poena razlike protiv Crvene zvezde (93:55), trener Budućnosti Petar Mijović nije imao čime da bude zadovoljan, izuzev samo igrom u prvih nekoliko minuta, što je i istakao tokom razgovora sa novinarima.

''U sudaru dva tima sa ovakvim odnosom kvaliteta, nemate šta da tražite ako niste maksimalno fokusirani i koncentrisani svih 40 minuta. Mi ne da nismo bili 40 minuta na potrebnom nivou, nego smo bili u meču samo u uvodnih četiri-pet minuta.

Otvorili smo teren Zvezdi, a znali smo da je to njena prednost. Dozvolili smo Kampacu da razdvoji našu tranzicionu odbranu, razigrali Petruševa, koji je uhvatio dobar ritam... Bili smo izuzetno meki, a na to se nadovezalo i odsustvo koncentracije. Sve to je bilo dovoljno za ovo što smo prikazali, a to je bilo vrlo, vrlo malo'', izjavio je Mijović.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, Mijović je izneo svoju procenu da je ekipa Duška Ivanoviča jedna od pet najboljih u Evropi, iako to u Evroligi nije uspela da potvrdi.

''Ostavili smo veliki broj otvorenih šuteva rivalu koji je to znalački iskoristio. Ovo je ekipa koja je i sa igračke i sa trenerske strane, po meni, jedna od pet najboljih u Evropi”, zaključio je Mijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke