Milojević: "Bitna pobeda zbog samopouzdanja"

Autor: Beta Beta
subota 10.02.2018.
22:54
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je da je večerašnja pobeda protiv FMP-a važna za njegovu ekipu, prvenstvo zbog samopouzdanja.

Beta/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/Ds
Beta/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/Ds

Povezane vesti

"Bitna pobeda za nas, prvenstveno zbog podizanja samopouzdanja cele ekipe. Jer, kad nekoliko utakmica izgubite u neizvesnim završnicama, normalno je da mladim igračima opadne samopouzdanje. Zato je ova pobeda od neprocenjivog značaja za nas", rekao je Milojević, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Košarkaši Mege pobedili su večeras na svom terenu FMP sa 74:72 u 20. kolu ABA lige.

"Odigrali smo čvrsto, uz dosta dobru odbranu. Šut nas nije služio, imali smo samo 16 odsto realizacije za tri poena, ali sve to smo nadoknadili dobrim skokom, imali smo čak 42 uhvaćene lopte i odličnom odbranom. Uspeli smo da stignemo razliku koji je FMP stekao u trećoj deonici, a u egal završnici je jedan šut presudio. Taj šut smo pogodili jer se nismo predavali", rekao je Milojević.

Pobedu Megi doneo je Ognjen Jaramaz šutem u poslednjoj sekundi.

"Veoma mi je drago jer smo pobedili. Mislim da je ova pobeda važna, ne zbog plasmana na tabeli, već zbog takmičenja koje nam sledi a to je Kup Radivoja Koraća. Izgubili smo dosta utakmica ove sezone u neizvesnim završnicama, ali će nam ovaj trijumf mnogo značiti na polju samopouzdanja. Zbog toga mi je drago, a ovo je bila pobeda tima. Igrali smo angažovano od početka i to nam se na kraju isplatilo", rekao je Jaramaz.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da su igrači Mege više želeli pobedu.

"Bar je tako izgledalo na terenu. Više energije su uložili i imali više skokova, a upravo je jedan ofanzivni skok Lazića i presudio. Mi smo pravili dosta grešaka i nismo iskoristili prednost ispod koša. Promašili smo čak 12 slobodnih bacanja i to u ključnim momentima, što je bilo previše za ovakvu utakmicu, za razliku od Mege koja je u finišu pogodila skoro sve penale. Kad se sve sabere, poslednji šut Jaramaza je usledio kao posledica nagrade za domaće igrače i njihov uložen trud i veliku želju", rekao je Jovanović.

Mega je trenutno osma na tabeli sa sedam pobeda i 13 poraza, dok je FMP na šestom mestu sa devet pobeda i 11 poraza.

U narednom kolu Mega gostuje Zadru, a FMP dočekuje Olimpiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke