Ministar Udovičić najavio sjajne vesti, sport se definitivno vraća u Srbiju!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.05.2020.
16:27
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Konačno.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, otkrio je ekskluzivno u razgovoru za Telegraf da će od ponedeljka 11. maja biti doneta odluka da od ponedeljka mogu krenuti i treninzi u zatvorenom prostoru poput arena i dvorana.

Takođe, biće biti ukinuta sva ograničenja vezana za treniranje na otvorenom, gde je do sada bilo dozvoljeno da na jednom treningu bude maksimalno 10 ljudi.

"Sport je već nekoliko dana aktivan i krenuo je u jednom laganom ritmu da se vraća u punom kapacitetu. Naša želja je da u narednih nekoliko dana omogućimo sportu da zasija punim sjajem i da u punom kapacitetu mogu svi sportisti da se vrate trenažnom procesu i u tom smislu, zbog povoljnije epidemiološke situacije, odlučeno je da sportisti mogu da se vrate da treniraju i u zatvorenim sportskim objektima, očekujemo da od ponedeljka krene apsolutno normalno treniranje i u otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima i očekujemo da će se sport od ponedeljka da se vrati jednom ustaljenom ritmu svojim navikama i da će naši sportisti ponovo da nas uveseljavaju i da nam daju pozitivnu nadu u narednom periodu da će naši šampioni blistati punim sjajem"
, rekao je on.

Ministar je zahvalio sportistima koji su se odgovorno ponašali tokom vanrednog stanja i ističe da su time pokazali da su šampioni i u ovom segmentu.

"Očekujemo da od ponedeljka budu ukinuta ograničenja za treninge i broj ljudi na treninzima. Da se treneri i tehničko osoblje pored terena pridržavaju jasnih instrukcija, da moraju da nose i maske i rukavice, da sportski tereni moraju da budu prilagođeni današnjici, da moramo da se pridržavamo preporuka dezinfekcije sportskih objekata, da nakon završenog treninga mora da se dezinfikuje ponovo ceo sportski objekat, da mora da se omoguće higijenski uslovi za presvlačenje sportista i boravak u njemu", otkrio je ministar Udovičić.

Posle fudbala i atletike, uskoro nam se vraćaju praktično svi sportovi.

Baner live stream


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke