Miško otkrio kako je saznao za Jokića i kako ga je doveo u Megu

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.03.2017.
19:19
Izvor: Sportske.net, RTS

Dva nedeljna prepodneva uz dnevnu štampu bila su dovoljna da prvi čovek Mega Leksa krene u akciju.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Večeras je na Javnom servisu emitovana emisija ''Oko Magazin'',  posvećena Nikoli Jokiću, nadolazećoj NBA zvezdi i trenutno našem najboljem igraču u najjačoj ligi sveta.

Kao što znate, najpre je veliko iznenađenje bilo što je direktno iz Mega Leksa otišao u NBA ligu, a tek partije koje pruža pogotovo ove sezone, niko nije mogao da očekuje.

Govoreći o Jokićevom razvojnom putu, prvi čovek Mega Leksa i poznati srpski menadžer Miško Ražnatović je otkrio i na koji način je saznao za Nikolu Jokića i kako je odlučio da ga dovede u Megu.

''Čitao sam Žurnal, kao i obično nedeljom, i rezultate nižih liga, gde sam primetio sam da je jedan igrač iz Vojvodine imao impresivan učinak. Ništa nisam uradio po tom pitanju.

Međutim, sledeće nedelje ponovio se taj ritual i taj dečko je ponovio impresivne rezultate. Ja sam pozvao skauta koji je pratio mlađe kategorije, i koji je trebalo da zna svu decu Srbije, ali na moje iznenađenje, on nije znao ko je taj momak.

Ja sam ga zamolio da hitno proveri da li on te rezultate pravi zbog svoje neke fizičke snage ili ranije biološke zrelosti, ali dobio sam odgovor da se radi o jednom debeljuci koji te rezultate postiže na osnovu svog talenta. Rekao sam mu da odmah ide u Novi Sad i da tog momka moramo da imao u Beobasketu. Dakle, na neviđeno'',
objašnjava Ražnatović.

Ali, njegova fizička pripremljenost nije bila ni blizu zadovoljavajućeg nivoa, što je potvrdio i trener Mege Dejan Milojević.

''On nije mogao da uradi 10 sklekova, možete li da zamislite igrača koji ne može da uradi 10 sklekova? Ali, on je stekao radne navike i Megi, što je nadogradio u NBA ligi'', istakao je Milojević.

Njegove reči potvrdio je i Ražnatović, otkrivajući da ni prilikom odlaska iz Mege Jokić nije bio maksimalno fizički pripremljen.

''On nije vredno trenirao u Megi, borili smo se, ali nismo mogli da kažemo da je to bila neka radna etika koju su imali, na primer, Dangubić ili Micić'', istakao je Ražnatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 02.03.2017
13:26

Jedini igrac iz te skole koji vredi a ovi Micici,Dangubici ,Miljenovici i ostali produkti skole kosarke koji su najavljivani kao novi Drazen Petrovic bolje da su igrali POLO.