Mnogima nije jasno na šta je mislio Pavićević, evo kako je Budućnost mogla da izbegne Zvezdu, ovo je bila jedna od opcija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.03.2020.
22:47
Izvor: Sportske.net

Sada je to već irelevantno, ali ovo pominjemo čisto radi objašnjenja.

BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/MEDIA Pro/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/MEDIA Pro/DS

Povezane vesti

Preneli smo već, posle poraza Mornara od Budućnosti u Podgorici (93-88), trener Barana Mihailo Pavićević se osvrnuo na neke kalkulacije koje su se pominjale pre tog meča, prema kojima je Budućnost u slučaju poraza od Mornara mogla da izbegne duel sa Zvezdom u polufinalu i da umesto sa aktuelnim šampionom, ponovo igra sa Mornarom.

Mnogima to nije bilo jasno, pa ćemo sada da pokušaćemo da damo jedno od potencijalnih objašnjenja te opcije koju je pomenuo Pavićević.

Zamislite ovaj scenario:

1. Da je Budućnost večeras izgubila od Mornara, imala bi skor 14-6, a Zvezda i Mornar 13-7.

2. Pretpostavimo da Budućnost izgubi i od Cedevite u sledećem kolu, a da Zvezda i Mornar pobede, onda bi sve tri ekipe imale skor 14-7.

3. Ako bi potom sve tri ekipe pobedile u poslednjem kolu, imale bi skor 15-7 i svi bi se plasirali u plej-of.

Ali, sa kojih pozicija?

Gledao bi se međusobni skor, a tu bi Budućnost bila bolja od Zvezde (jedna pobeda u Beogradu, plus ona službenim rezultatom), takođe Podgoričani su pobedili i Mornar u prvom delu sezone i jasno je da bi Budućnost bila najbolja u tom krugu i da bi opet dočekala plej-of na drugoj poziciji.

Zvezda bi, međutim, tu bila najslabija, zbog samo jedne pobede nad Mornaroim, a Barani bi imali jednu pobedu nad Zvezdom i tu, hipotetičku, zamišljenu ''pobedu'' o kojoj je govorio Pavićević.

Tako bi poredak bio Partizan, Budućnost, Mornar, Crvena zvezda i na taj način bi Budućnost izbegla duel sa Zvezdom u polufinalu. Ali, Podgoričani su večeras pobedili, pa su ove kalkulacije odmah pale u vodu, a Pavićević je na kraju izrazio zadovoljstvo što je duel Budućnosti i Mornara protekao u pravom sportskom ambijentu, bez ikakvih zakulisnih radnji.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Tuesday, 03.03.2020
18:16

Teska matematika, sumnjam da bi ostali sedeli skrstenih ruku i cekali da Buducnost napravi scenario po svojoj meri.