Mršić našao recept za Zvezdu? Ali, igrači su mu ''jako umorni''...

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.04.2017.
20:14
Izvor: Sportske.net, kkcedevita.hr

Posle dva poraza u Beogradu, Cedevita će sutra dočekati Zvezdu na svom terenu u Zagrebu, u pokušaju da finalnu seriju plej-ofa ABA lige produži i vrati nadu u veliki preokret u borbi za titulu.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS

Povezane vesti

Za razliku od prve dve utakmice, Cedevita će biti jača za trenera Veljka Mršića, koji je izdržao suspenziju, ali mnogo veći problem za Zagrepčane je što je njihov najbolji igrač Rajan Boutrajt obnovio povredu i za njega je finalna serija plej-ofa okončana.

Ipak, u Cedeviti ne gube nadu, iako su svesni da je Zvezda favorit i na njihovom terenu.

Veljko Mršić smatra da drugo poluvreme prethodne utakmice treba da bude recept za njegove igrače kako se suprotstaviti Radonjićevoj ekipi, i ne samo to.

''Moramo sutra ući s drugim mentalitetom. Sa željom da serija ne završi, nego da igramo dalje. Moramo pokazati puno više bezobrazluka, mnogo bolju odbranu nego što je bila u prve dve utakmice i onda ćemo videti. Uglavnom, moramo nastaviti na drugom poluvremenu druge utakmice, tako početi utakmicu u Zagrebu i uz pomoć naše publike odigrati jednu dobru utakmicu'', izjavio je Mršić.

Međutim, njegov igrač Luka Babić priznaje da je ekipu Cedevite stigao umor već posle dva okršaja sa Zvezdom. On se nada da isto osećaju i beogradski crveno-beli, koji su na ovakav ritam odavno navikli u Evroligi.

''Umorni smo jako, ali kako je nama tako je i njima. Nažalost, vraćamo se s dva poraza, ali ne bih rekao da je išta gotovo. Moramo dati sve od sebe. Mislim da nam je putokaz drugo poluvreme druge utakmice kad smo umorni pokazali da možemo igrati dobru i agresivnu odbranu i da iz toga možemo stvoriti dobre i lakše napade, pre svega lake poene iz kontranapada. To će nam sigurno mnogo značiti i to je jedan putokaz za sutrašnju utakmicu'', izjavio je Babić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Padinjak21
Wednesday, 12.04.2017
21:17

Drugo puluvreme je bilo otaljavanje posla sa zvezdine strane!!! Nije zato sto je cedevita bila dobra nego sto zvezda nije zapinjala...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 12.04.2017
20:31

Ovi su zreli za unistavanje na njihovom terenu...Dobrodosli na strasno naporan i tezak Evroligaski ritam. Elita igra na ovoj visini stalno, ovo je visi nivo, drugi sprat. Sada da vas vidimo koliko ste dobri....

avatar
Wednesday, 12.04.2017
22:37

Zabrinjavas me mnogo kratak komentar navikao sam da citam bar duplo veci nego vest sto je. Jesi li dobro?