Muta: "Nema predaje, Partizan uvek ide na pobedu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 17.10.2017.
12:29
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da uvek ima najviše ambicije. Novi centar će mnogo značiti.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je danas da će njegova ekipa sutra ići na pobedu protov Lijetuvos Ritasa u drugom kolu Evrokupa, a ocenio je i da će njegov tim igrati sve bolje.

"Lijetuvos je jako iskusna ekipa, igrali su sa Žalgirisom na loptu, a Žalgiris igra Evroligu. I ovo je evroligaška ekipa, oni idu da budu prvi u grupi, imaju sedam stranaca. Radi se o iskusnoj ekipi, pripremali smo utakmicu i hoćemo da se pokažemo u što boljem svetlu.

Što se nas tiče, znate i sami kakvu ekipu imamo. Sigurno će pokazati svoj talenat i koliko vrede. Osam igrača, da ne ponavljam viđe, nikada nije igralo ABA. Mi razigravamo igrače, a sutra ćemo igrati bez Čakarevića, koji mnogo znači u odbrani. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Sigurno da nema predaje, Partizan na svaku utamicu ide na pobedu
", rekao je Nikolić novniarima u Beogradu.

Čakarević ima problema sa listom, nije igrao i nije trenirao sedam dana, a od procene lekara zavisi kada će se vratiti.

U Partizan dolazi iskusni centar Samardo Samjuels, koji danas treba da doputuje u Beograd. Igrač sa Jamajke proveo je tri sezone u NBA, a igrao je i za Barselonu i Milan. On neće igrati sutra, niti u subotu u ABA ligi.

"Svaki igrač nam znači u rotaciji. Novi centar je jako dobar igrač, iskusan, znate kakvu karijeru je imao, značiće nam. On danas treba da sleti i da polako ulazi u program. Ima iskustvo da pomogne, treba biti oprezan, dolazi iz SAD, menja zonu, ali ne treba ga mnogo trošimo što se tiče treninga, jer ispada iz forme. Znam da se mi brzo adaptiramo kad idemo u Ameriku, ali da je teško kad se ide na ovu stranu", rekao je Nikolić.

Trener je istakao da je njegovim dolaskom kompletiran tim, a da li se sada menjaju ambicije ekipe?

"I bez njega i sa njim, ne menjamo ništa, videćemo kako će se adaptirati. Nema šta, Partizan i ja kao trener smo uvek imali najviše ciljeve. Treba nam mnogo treninga da se uigramo i da budemo strpljivi. Ja sam imao samo 10 treninga sa ovom ekipom, treba i njima vremena da se naviknu na mene. Mislim da će ekipa igrati sve bolje", rekao je Nikolić.

Trener je rekao da ne može mnogo da očekuje od ekipe što se tiče Evrope, ali da mu je važno da se ekipa razigrava i stiče iskustvo.

Miler je bio povređen, svi zdravi osim Čakarevića. Videćemo da li mogu da ga skinem.

Krilni centar Strahinja Gavrilović ocenio je da tim treba da stiče iskustvo.

"Svaka utakmica u Evrokupu je za nas bitna i značajna, jer smo novi tim, mlad i perspektivan. Treba svaki meč iskoristiti maksimalno. Sutra je prva na domaćem terenu. treba da pokažemo kakvi smo i šta smo uradili. Trudićemo se da sprovedemo sve što smo spremali. Lijetuvos je dobar i iskusan tim. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, mnogo nam znači njihova podrška", rekao je Gavrilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Tuesday, 17.10.2017
12:42

U svim vestima, nebitno koji tim ili sport, uporno bude poslednja recenica: Pozivam navijace da dodju u sto vecem broju. Kao da ce ta recenica promeniti odluku onih koji svakako ne bi dosli. Potpuno bespotrebne izjave ama bas svih igraca u svim nasim sportovima.

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 17.10.2017
12:39

Uvek bilo,Evropski gigant u kakvom god stanju da se nalazi,mora da ide svaku utakmicu na pobedu.