Muta Nikolić o sjajnom Vanji Marinkoviću i sve boljem Partizanu

Autor: Beta Beta
subota 14.10.2017.
21:38
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je utakmica protiv Zadra bila bez odbrane, ali da će njegova ekipa igrati sve bolje.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su danas na gostujućem terenu ekipu Zadra sa 104:97 u četvrtom kolu Jadranske lige.

"Čestitam mojim momcima, a i Zadru. Bili su nestrpljivi, nervozni, dobro smo se pripremili. Generalno je utakmica bila bez odbrane, centralni pik smo branili opet loše, kao i tokom čitave godine, možda večeras malo bolje, ali idemo dalje", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da je Partizan mlada ekipa, ali da će kroz utakmice doći do bolje forme, i dodao da je Vanja Marinković bio lider na ovom meču.

"Ja sam i najavljivao kroz konferencije da ćemo igrati sve bolje i bolje. Ovo su sve klinci, a igramo na dva fronta. Opet, pravimo igrače, šta je tu je. U Evropi su sve jake ekipe sa velikim budžetima, mi smo napravili skroman tim sa malim budžetom.

Ima tu dosta mladih igrača i jedno 8-9 igrača koji nikad nisu igrali ABA ligu, a kamo li Evropu. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su igrali ABA ligu, ali Vanja nikad nije proigrao ovako. On je sad dobio minutažu, da bude lider i vratio mi je sa 33 poena na jako vrućem terenu", rekao je Nikolić..

Bek crno-belih Vanja Marinković rekao je da su on i saigrači dali sve od sebe da pobede, kao i da se već sada okreću narednoj utakmici.

"Mi smo znali koliko je teško igrati u ovoj dvorani, zbog publike, znali smo da igraju dobro na domaćem terenu. Spremili smo se za utakmicu i mislim da smo dali sve od sebe da pobedimo. Sada se okrećemo sledećem meču protiv Lijetuvos Ritasa kod kuće i potom protiv Igokee, takođe u Beogradu", kazao je Marinković.

Dvadesetogodišnji Marinković rekao je da njegov učinak nije toliko važan koliko pobeda celog tima.

"Bitno je da smo dobili, a što se moje partije tiče, sada sam ja, sledeći put će neko drugi", rekao je on.

Košarkaši Partizana narednu utakmicu igraju u sredu protiv Lijetuvos Ritasa u Beogradu u drugom kolu Evrokupa.

U narednom, petom kolu Jadranske lige, ekipa Partizana dočekuje Igokeu, a Zadar gostuje FMP-u.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 15.10.2017
00:51

sVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE.....

avatar
Old_school
Saturday, 14.10.2017
22:33

Ova kosarka ne livi ninasta. Stvarno se pitam sta ih Muta uci na treningu. Pa ako nemas talenat, bar odbranu mozes da ih naucis. Ej, svaku utakmicu primis po 100 koseva?!

avatar
Partibrejker
Saturday, 14.10.2017
22:54

Mutine ekipe su uvek tako igrale.