MVP Jokić, kao i obično, tenzija protiv Jute!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.01.2021.
08:29
Izvor: Sportske.net

Još jedna nestvarna partija Srbina, Jutin revaš za Orlando. Sjajni Zajon, Klipsi lako sa Indijanom...

MVP Jokić, kao i obično, tenzija protiv Jute!
MVP Jokić, kao i obično, tenzija protiv Jute!

Povezane vesti

Uvek kad igraju Denver i Juta, napeto je, ne kao u plej ofu, ali tenzicje su prisutne, radi se o najvećim rivali na Severozapadu, u to nema sumnje. Juta je tukla Denver, to je svakako slaba osveta za poraz u plej ofu jesenas u Orlandu, ali svejedno, videlo se koliko je i Nagetsima stalo do pobede.

"Takva je to utakmica, prava košarka", rekao je Nikola Jokić posle poraza u kome je ubacio 35 poena, imao 14 skokova i 9 asistencija. Marej je dodao 30, ali 24 u prvom poluvremenu. Za Džez je pobedu potvrdio Gobert zakucavanje, Francuz je uz 15 poena imao 13 skokova, ali je ključni šut pogodio Mičel 61 sekundu pre kraja. Iako je čitave večeri imao problema, Donovan Mičel je odbio nalet gostiju, završio sa 18 poena, Klarkson je dodao 23. U plej ofu Juta nije imala Bogdanovića, sjajni Hrvat je noćas ubacio pet trojki, 17 poena.

Denver je pogodio 40 od 100 šuteva, imali su 24 šuta više od Jute.
"Protiv njih odlučuju detalji uvek je tako. Ne razmišljam o Goberu, ne igram protiv njega, već protiv Jute", objasnio je Jokić.

Velika partija Zajona Vilijamsona, ubacio je 31 poen Sakramentu, u napetom meču prelomio je Adams sa par slobodnih bacanja, Pelikansi su preživeli 43 poena D'Arona Foksa, rekord karijere. Plej Kingsa je dodao i 13 asistencija, ali je njegov tim na kraju poražen. Bjelica nije igrao...

Klipersi su lako dobili oslabljene Pejserse. Pol Džordž je predvodio sedam dvocifrenih igrača za domaće, ubacio je 20 poena, koliko i rezerva Markus Moris, Kavaj je uz 17 poena, imao 7 skokova i 5 asistencija. Indijana je prišla na jedan posed početkom drugog poluvremena, ali su Klipsi pojačali tempto i to je bio kraj, početkom poslednje četvrtine, vodili su 29 razlike.
U prva dva meča, težak poraz Bostona od Niksa, dok je Čikago i pored sjajne partije Dončića iznenadio Dalas. Duel između Oklahome i Filadelfije je odložen kao i susret Kavsa i Vašingtona.
Rezultati:

Denver - Juta 105:109
Sakramento - Nju Orleans 123:128
LA Klipers - Indijana 129:96
Boston - Njujork 75:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak