Najbolji asistent ABA lige se seli u Evroligu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.12.2019.
13:29
Izvor: Sportske.net

Dogovor dve strane je blizu.

druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Ziga Mikeli
druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Ziga Mikeli

Povezane vesti

Eksplodirala je Primorska ove sezone u ABA ligi, minule jesu napravili vanserijski uspeh osvajanjem ABA 2 lige, kao i duple krune u Sloveniji, ali niko nije očekivao da će bez većih promena u rosteru uspeti da oduševe i u ABA ligi.

Uspeli su u tome, ali je došlo do velikih problema u klubu iz Kopra, problema finansijske prirode i roster je počeo da se raspada.

Igrači su dobili odrešene ruke da promene sredinu, Jagodić-Kuridža je već završio u Zvezdi, drugi najbolji strelac ABA lige Lens Heris je potpisao za Mornar.

Otišao je i Čakarun, potom i trener Jurica Golemac, a sada je jasno da će ekipu napustiti i odlični plejmejker Žan-Mark Šiško.

Rekorder ABA lige po broju asistencija na jednoj utakmici (19) i trenutno najbolji asistent regionalnog takmičenja sa 9,9 dodavanja za poene po utakmici, blizu je postizanja dogovora sa nemačkim šampionom minhenskim Bajernom.

Ovaj 22-godišnji košarkaš je u pregovorima sa ekipom Dejana Radonjića i uskoro se očekuje da dve strane potpišu saradnju.

Bavarci već neko vreme traže plejmejkera, kako je letos angažovani Ti Džej Brej ozbiljnije povređen, a kako stoje stvari rešenje je pronađeno u Slovencu iz redova Primorske.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Wednesday, 25.12.2019
15:14

radonja obozava ovakve plejmejkere.... jovic nigde nije igrao kao kod radonje.... pametan izbor siska....