Nebojša Čović objasnio - evo šta Zvezda, zapravo, želi! Ali, ko ''muti vodu''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.05.2020.
18:00
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek crveno-belih ponovo se oglasio i pokušao da otkloni sve nedoumice.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Bilo je proteklih nedelja dosta spekulacija o tome kako će se završiti još uvek aktuelna sezona, da li će se možda poništiti, kome bi to bilo u interesu...

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović danas je u izjavi ''Tanjugu'' pokušao da otkloni sve nejasnoće, bar kada je u pitanju Zvezdin stav u čitavoj ovoj priči.

"Želim jasno da kažem da Zvezda želi da odigramo završnicu Evrolige, mi smo počastvovani što smo sa 18 najboljih klubova u Evropi i očekujemo da tako bude i sledeće godine.

Istovremeno, zalažemo se da naš region, prostor nekadašnje Jugoslavije, dobije još jednog predstavnika u elitnom takmičenju, imajući u vidu tradiciju košarke na ovim prostorma i koliko je dobrih klubova i osvajača evropske titule bilo, pa i koliko je dobrih igrača iznedreno", izjavio je Čović.

Međutim, primetio je da ima i onih koji ''podmeću klipove i mute vodu'' i s tim u vezi je naglasio da za nečim takvim nema potrebe.
-
bundesliga
-
''Mi sa Evroligom imamo izvanredne i partnerske odnose, ali nama je izuzetno važno da istina bude veoma jasna i čista, zato smo i započeli sa treninzima, videćemo i sa aspekata zdravlja, transporta i još drugih faktora kako će se kompletirati tim.

Mi smo prestali da komentarišemo sport i košarku, imajući u vidu šta se zapravo događalo i sa kakvim smo se problemom susreli i kao država i kao narod, a bogami i čitav svet.

Naravno, poštujući u potpunosti sve državne mere, i pre vanrednog stanja i u toku vanrednog stanja i sad posle. Mi smo od prvog dana rekli da sva takmičenja treba, ukoliko je to moguće, da se završe na terenu.

Dogodilo se da su država i grad Beograd izašli sa kandidaturom za organizaciju završnice Evrolige, šest kola, fajnal Ejt i Fajnal for. Mi smo to maksimalno podržali i sa naše strane se trudimo da do toga dođe'', istakao je Čović.
-
Baner ispravka
-
Podsetio je i na problem što je u Španiji ponovo uvedena mera dvonedeljnog karantina prilikom ulaska u zemlju, a konačnu odluku oko eventualnog nastavka takmičenja očekuje oko 25. maja.

Kada je domaća Superliga u pitanju, ni tu u Zvezdi nemaju dileme, stav kluba je da ove sezone ne treba igrati to takmičenje, jer bi to sve bilo ''na silu'' zbog vanrednih okolnosti.

''Ne treba praviti dodatne toškove i po svaku cenu srljati sa takmičenjima'', dodao je on, uz zabrinutost da li će uslova biti i za normalno odigravanje sledeće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
elixx.me
Friday, 15.05.2020
13:23

uplasio se za mesto FMP u Evroligi , pa kao dajte jos jedno mesto , mutivodo , mutivodo , ko te ne zna

avatar
ariton
Friday, 15.05.2020
08:53

Kad neko nema svoj stav i svoje razmisljanje on samo lupi nesto i ostavi glupi komentsr kao neki pojedinac ovde.A da li to ima veze sa istinom nije bitno.Vazno da je on postavio komentar.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 17.05.2020
11:48

Nek si ti osoba od istine :D

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 14.05.2020
19:55

Covke Doktore samo jako i do kraja.

avatar
DVA HRAMA
Thursday, 14.05.2020
23:27

Jao, umukni samo, bolidu jedan neopevani.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 15.05.2020
17:43

Kad ti to kazes zvuci kao da pricas sam sa sobom ljepi.

avatar
DVA HRAMA
Thursday, 14.05.2020
18:20

U prevodu, i on je mislio (ili poverovao u to) da je korona virus koji postoji samo kod Cukerberga da bi se onda naprasno uplasio da ce nas zadesiti italijanski i/ili spanski scenario. Jedino sa cime sam saglasan je da nam ne treba odigravanje domace lige, a bas ce biti zanimljivo videti kad ce (i da li ce) promeniti kriterijum na osnovu kojeg se odredjuje prednost domaceg terena u finalu, mozda je bolje da tu prednost ima aktuelni prvak pa da oni drugi budu neka vrsta izazivaca koji ce morati da ''brejknu'' ukoliko zele do.titule. Bolje i to nego.postojece resenje koje nema niti moze da ima utemeljenje u propozicijama.