Nikolić nakon smene: "Nisam ovo zaslužio"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.12.2017.
20:50
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Sada već bivši trener KK Partizan NIS otkrio da klub nije ispoštovao dogovor sa starta sezone i da nije zaslužio ovakav tretman.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS smenio je Miroslava Nikolića u utorak uveče i najavio da će ekipu u nastavku sezone predvoditi bivši pomoćnik Aleksandra Džikića.

Nakon sastanka sa predsednikom Ostojom Mijailovićem popularni Muta je za "Blic" progovorio o (ne)očekivanoj smeni.

"Tiho sam došao, tiho ću i da odem. Neću iznositi prljav veš, kako mnogi misle", rekao je Miroslav Nikolić.

Iskusni stručnjak nije želeo da upire prstom ni u koga ali je priznao da poručio da nije zaslužio ovakav tretman.

"Mislim da nisam sve ovo zaslužio. Dogovor od letos, kada sam potpisao na tri godine, bio je da polako sa mladim igračima i budžetom koji je tada bio oko 300.000 evra, pravimo tim za budućnost. Nisam mogao da dovedem sve mlade koje sam želeo, jer su ih uzeli drugi klubovi. Ne "talim se" sa menadžerima i ne sastavljaju mi oni tim. Imao sam devet igrača koji ne da nisu igrali Evropu, već ni ABA ligu. Marko Čakarević i Novica Veličković su tu od starijih, sa tim da Veličković nije mogao da igra dve utakmice nedeljno. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili do skoro rezervne opcije" kaže Nikolić.

Promena plana usledila je nakon dolaska Ostoje Mijailovića koji je u javnosti govorio kako Nikolić može da računa na podršku klupskih čelnika.

"Kada je došao predsednik Ostoja Mijailović, promenile su se ambicije. Mi nemamo tim za Evropu, a mislim da bismo bili četvrti u ABA, što je bio prioritet. Mislim da smo se u ABA nosili sa svima, da smo gubili tesno, možda do sad dve-tri utakmice glatko, ostale ne. Želeo sam još neka pojačanja, ali... Bilo je pritisaka, kako sa tribina, sa jedne strane orkestriranih, još nekih... Ne želim da ulazim u druge stvari. Bilo je teško raditi pod takvim pritiskom. Nisam imao problema ni sa jednim igračem, radili su dobro, nismo imali nikakvih nesporazuma", dodao je Nikolić.

Razočarenje je na kraju očekivano...

"Kada sam dolazio, mnogi nisu hteli u ovakav Partizan. Neke kolege su mi govorile 'šta će ti to', da te tera publika, da te vređaju posle poraza. Nisam se plašio izaova, radio sam pošteno, iako su se pokrivali mojim imenom kada sam došao, još sam potpisao ugovor na tri godine. Nisam dao da mi se meša neko u posao, menadžeri posebno, niti sam se bavio drugim stvarima, sem svojim poslom. Publika me nije prihvatila, nije bilo razumevanja i strpljenja. Partizanu želim sve najbolje", zaključio je Nikolić.

Ekipu će na sutrašnjoj utakmici sa Bilbaom voditi dosadašnji pomoćnik Aca Matović, a Nenad Čanak bi nakon toga trebalo da preuzme kormilo u Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Thursday, 14.12.2017
11:41
avatar
magister
Wednesday, 13.12.2017
18:42

I na ovu bednu harangu, mase koja je uvek spremna na linč ili na uzdisanje u nebesa, bez ikakvog kriterijuma i logike, reagovalo je rukovodstvo Partizana. To valjda govori o njihovim moralnim, ali i intelektualnim kvalitetima.

avatar
neme
Wednesday, 13.12.2017
17:35

Bas to si zasluzio jedini uspeh u karijeri ti je prodaja titule Partizanu kada si trenirao Beocin i te si zasluge vukao do sad i odlucili su da te pometu koji budzet osim Zvezde svi se raspadaju Partizan ima sasvim pristojnu ekipicu

avatar
Korner Pixi G00000L
Wednesday, 13.12.2017
16:30

Nikolicu brate preterujes jer sa toliko sponzora, sa tolikim budzetom i sa tako skupim timom ti nizes samo poraz za porazom. Tvoja je krivica za lose rezultate, a kriv si i sto si im verovao.

avatar
magister
Wednesday, 13.12.2017
13:23

Muto, ti si legenda. Zaista. Želim ti od srca sve najbolje. Smena zbog pritiska navijača je mrlja na Partizanu, odnosno onima koji ga sada vode. Istina je da se u Partizanu uvek očekuje vrhunski rezultat, ali za takav rezultat su potrebni i nekakvi uslovi. A ne krpljenje tima tokom sezone. Glavu gore, ne odgovaraj na provokacije. Za prave Grobare, ti si heroj.

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 13.12.2017
12:08

jedini posao koji znas da radis,a tice se kosarke je da budes maskota reprezentacije i da izvodis glupe i nezrele sale !!!!

avatar
DR DRE
Wednesday, 13.12.2017
09:29

Je l' Zagorac zasluzio da ga onako prozoves na konferenciji za stampu? Je l' bilo u redu da i mnoge druge igrace koje vece imas u timu onako javno i otvoreno prozoves i ubijes im samopouzdanje i moral na taj nacin? CIAO!

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 13.12.2017
07:39

sa kojim timom bolje najebu treneri zbog nesposobne uprave pa vi ste isterali vasu legendu a necete mutu

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 13.12.2017
02:04

Haha, 300.000 budzet? Pa samo Miler ima skoro toliku platu. Drugi klubovi su ti uzeli igrace? Nije valjda. Svi klubovi su trebali prvo da sacekaju da angazujes igrace po zelji...

avatar
Jovan Petrovic_fb
Wednesday, 13.12.2017
01:12

Sve vreme si pricao o nekim narednim sezonama, a vec na pocetku je ocigledno da ova ekipa ima kvalitet i to veliki, da smo pogodili sa Amerima, i da ce oni naredne sezone otici, tako da ovo mora da se iskoristi, onda su ti doveli iskusnog centra ti nisi znao sa njim i njega si oterao, otkaz je trebao ranije da usledi.

avatar
Mihajlo20
Tuesday, 12.12.2017
22:58

Muta sasvim korektno, ali mislim da je mogao vise da izvuce iz ovih igraca, jer mislim da imamo nekog kvaliteta, sve to stoji da treba vreme i mladost je to, ali svi mi znamo sta je partizan, i svi zele partizan odma da se vrati gde mu je mesto. Nadamo se boljim danima...

avatar
Coole
Tuesday, 12.12.2017
22:45

Covjece pa o cemu pricas? Od 8 zadnjih utakmica 7 poraza, odbrana ne postoji, u najbitnijim trenucima meca uvijek padamo i gubimo i da imamo +20... Nemas autoritet i to je to, posao je posao a ti si ga lose radio, adio

avatar
Maximovic
Wednesday, 13.12.2017
00:37

Pa sta sto je imao toliko poraza. Iskreno nama je bas limitiran kadar sa propalim igracima. Od mazge se nepravi trkacki konj I to je to. Muta je radio koliko je mogao. Da li ti stvarno verujes da ce I Andric I Marinkovic nekad postati igraci ? Definitivno najmanji krivac je ovde Muta.

avatar
DR DRE
Wednesday, 13.12.2017
09:30

8/9, ne (samo) 7/8.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 12.12.2017
22:32

Budzet letos za plate igraca 300k? Apsolutno, ali apsolutno van razuma, 17 igraca na platnom spisku, bilo je i raznih otpustanja, kratkih ugovora, ima tu starosedeoca dugogodisnjih po rastucim ugovorima, Novica sa proslosezonskim verovatno najjacim...Na osnovu alibi price, to bi znacilo ubedljivo najmanji budzet u citavoj Jadranskoj ligi, nema sile...za 500k manje nego prosle sezone, kakva izjava... Budzeti Zvezde i Cedevite za plate se krecu oko 3m, Futura nesto manje od 1.8m, standardno uglavnom....Takodje klasika, zna se koji je 4 tim sa najvecim sredstvima u Aba ligi i ove godine, verovatno na tom mestu i po objektivnom kvalitetu...sve ostalo su izgovori i lazuckanja.....

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 12.12.2017
22:44

I Mornar i mozda Cibona imaju veci budzet od nas...

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 13.12.2017
07:23

E bas Cibona ima. Sigurno

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 12.12.2017
23:51

Mornar je uistinu blizu, ulozili, skockali fin tim, samo sa losom igrom, ali vi ste jos uvek i dalje broj 4...Cibosi imaju probleme i sada, roster im trpi, jedva placaju igrace, bilo je i redukovanje ugovora kod nekih...sledece sezone ce se stabilizovati zbog najavljene podrske grada, a i dugove uspesno vracaju vec godinama...Olimpija se dize, ali ove sezone se muce sa ovim sto imaju....

avatar
babaroga
Tuesday, 12.12.2017
23:22

Ma glupost, naravno. Samo je njegova plqata trecina te cifre.

avatar
zdenkomen
Tuesday, 12.12.2017
22:19

E moj Nikoliću, da si otišao u albanski tim više bi te poštovali. Ceo svet zna kakvi smo kao narod, samo mi to nećemo da priznamo. Sve što nam se loše događa, zaslužili smo i to debelo. Sad si dobio lekciju i više nikad u naše klubove.

avatar
barbaroga
Wednesday, 13.12.2017
08:20

Stos i jeste u tome sto nije ni mogao da vodi nijedan inostrani tim, da jeste otisao bi.

avatar
Jason
Tuesday, 12.12.2017
22:09

Definitno si morao bolje...Hvala za sve i zbogom Muto.

avatar
babaroga
Tuesday, 12.12.2017
22:07

Naravno da nisi zasluzio. Prvo, zbog zasluga iz proslosti (BFC). Drugo, zbog limitiranog igrackog kadra u smislu da su te primorali da uzmes neke igrace koji se ne uklapaju u viziju. . A da su ovo odradili ko najveci strucnjaci (sto i jesu) to stvarno jeste. Daju nogu Muti pred tri lagane utakmice koje bih i ja dobio na mestu trenera . Onda ce da se hvale kako su povukli pravi potez, strucnjaci....

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 12.12.2017
23:35

Muta je sam sebi dao nogu.Izbacio menadzere iz svog okruzenja,kad svi klubovi saradjuju sa njima.Zvezda je progledala sa Raznatovicem.Muta pokvario posao sa Zagorcem.Odbranu verovatno nije uvrstio u svoj trening.A nema bas los igracki kadar.Pitanje je i koliko je ucestvovao u razlazu sa Semedom.Ako je hteo da uci mlade,zasto mu Pecarski nije vise igrao nego gura loseg Salica.itd itd...

avatar
petar000
Wednesday, 13.12.2017
00:02

Trener se i menja u takvim situacijama. Sta je trebalo, da sacekaju da izgubi i te tri lagane pa onda? Ne kapiram sto ste se vi zaplakali nad sudbinom naseg trenera? Veliki ste vi dusebriznici, to je opstepoznata stvar...

avatar
Markic85
Tuesday, 12.12.2017
22:04

Sve je jasno onima koji zele da shvate... puna podrska g. Nikolicu za sve do sada ucinjeno za nasu kosarku!!!