O Saletovoj trojci u Istanbulu priča se 30 godina, a znate li ko je bio najbolji igrač tog fajnal-fora?

Autor: Darko Mitrović
petak 15.04.2022.
09:09
Izvor: Sportske.net

''Usta moja, hvalite me'', poručio je sinoć.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan sinoć je na veličanstven način obeležio tri decenije od osvajanja titule prvaka Evrope.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj igrača iz šampionske generacije, predvođen trenerom Željkom Obradovićem, koji je i danas na istom mestu, na klupi Partizana, ali posle još osam osvojenih titula prvaka Evrope sa nekoliko drugih klubova.

Kada se pomene Istanbul 1992. svaki navijač Partizana se odmah seti pobedonosne trojke Saše Đorđevića, ali mnogi ne znaju ko je bio najbolji igrač tog fajna-fora, u kom je Partizan najpre savladao milanski Filips, današnji Armani sa 82:75, a u finalu i Huventud sa 71:70.

U pitanju je aktuelni predsednik KSS Predrag Saša Danilović, koji je u šaljivom tonu sinoć podsetio prisutne i na taj detalj.

Ipak, crno-beli nemaju mnogo vremena da uživaju u istorijskom uspehu, jer ove sezone poikušavaju da naprave još jedan, ali u Evrokupu. Pre toga, već večeras od 19 časova dočekaće Cibonu u zaostaloj utakmici AdmiralBet ABA lige. Ovoga puta utakmica neće imati takmičarski značaj, ali susreti Partizana i Cibone su uvek bili veliki regionalni derbi, košarkaški klasici, pa ni večerašnji susret neće biti izuzetak.

Partizan je veliki favorit večeras i u to nema sumnje, ali uz odgovarajući hendikep koji je pripremio AdmiralBet, moći ćete dobro da zaradite.


 Partizan – Huventud 71:70 (40:34)

Partizan: Đorđević 23, Danilović 25, Lončar 2, Stevanović 6, Šarić, Rebrača, Šilobad 4, Koprivica 4, Dragutinović 2, Nakić 5.

Huventud: Ruf, R. Đofresa 8, T. Đofresa 18, Viljakampa 13, Pardo, Tompson 5, Prisli 20, Morales 6, Martines, Ljorens.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke