Odbio dva evroligaška kluba da bi došao u Partizan!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.01.2020.
20:25
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo da je Partizanov visoki košarkaš imao veliki izbor.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U opširnom intervjuu za "Sport klub" Rašon Tomas je istakao i da je odbio neke evroligaške klubove kako bi potpisao za crno-bele.

Objasnio je i zašto je došao u klub iz Beograda.

"Nije tajna da sam odbio ponude dva evroligaška tima da bih mogao da dođem u Partizan, mada ne mogu da kažem koja dva. Imao sam duge razgovore sa trenerom Trinkijerijem, oni su bili ključni. Trener je mnogo razgovarao i sa mojim agentima. Objašnjavao mi je kako bih mogao da napredujem kao igrač i doprinesem klubu. On je bio ključni razlog zbog kojeg sam se opredelio za Partizan. ’Ma koliko evroligaški klubovi govorili da te žele, ja te želim više’, govorio je. I gledao je svaku moju utakmicu i objasnio mi je. To mi je dalo do znanja da me zaista želi u Partizanu. Osim toga, upoznao sam se sa bogatom košarkaškom, ali i navijačkom kulturom među Partizanovom publikom. Otud i moj izbor da ovde potpišem dvogodišnji ugovor", rekao je Rašon Tomas za "Sport klub".

Ove sezone u ABA ligi Tomas beleži 10,5 poena i ima 5 skokova po meču, a bio je i MVP decembra.


 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Wednesday, 08.01.2020
15:32

Odbio ponude od 400 000e da bi igrao u partizanu za 800 000e

avatar
Old_school
Tuesday, 07.01.2020
23:19

Jel ima jos neki da izjavi kako su mu i pradede navijale za Partizan, da je odbio silne pare da bi dosao ubdrzavno mezimce, pa da spavamo.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 09.01.2020
06:08

Zbog cega mora imati pradedu koji je navijao za Partizan, da bih znao da mu je bolje prihvatiti, godinu/dve manji ugovor i igrati u ekipi koja mu odgovara, za bolje sutra, nego ici u "divlje" timove poput Makabija i Armanija, gde bi bio peta rupa na svirali i napraviti korak nazad u karijeri?

avatar
babaroga
Tuesday, 07.01.2020
22:23

Ja ga razumem. Odbio je Makabi (ne znam koji je drugi) jer navija za partizan od malih nogu.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 09.01.2020
06:10

Pricalo se da ga je hteo i Armani, ali nisam siguran.
Nemora navijati za Partizan od malih nogu da bi znao sta je bolje za njega u ovom trenutku, a to sigurno nisu divlji timovi, gde bi bio peta rupa na svirali, vec tim koji mu odgovara po stilu igre i gde moze samo da napreduje.
Igras, godinu/dve za manji ugovor, ali za bolje sutra.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 09.01.2020
15:59

Armani je i dalje divlji tim, sto se dobro videlo protiv Zvezde, kad je Zvezda stala na loptu i uvela ih u svoj ritam, ovi se pogubili.
Makabi je do prosle sezone bio isto klasicni divlja ekipa, a iskreno retko ko je ocekivao da ce se ove konsolidovali.
Rason je usao u 26.godinu, ali isto mnogi zaboravljaju da je ovo Rasonu tek druga profesionalna sezona (ako zanemarimo jednu godinu sto je proveo u G ligi), a isto tako druga sezona u evropi, a prvu je proveo u Sasariju, a nadam se da znas kakav Sasari gaji stil igre.
Tako da je ovo pametan njegov potez, da ide stepenik po stepenik, a ne da posle "prangijaskog" prosecnog tima preleti 5 stepenika (koja ce nadograditi za jednu sezonu u Partizanu i otici ako se ne plasiramo u EL) i odmah sleteti u sam krem evropske kosarke.

Kinzi je dosao i kod nas zato sto ga nijedan ozbiljan evrospki klub nije zeleo uzeti zbog hronicnih problema sa povredom ledja ako se dobro secam.
A mi smo takvi, da kad ti se nudi takav igrac, jednostavno moras da riskiras.

avatar
babaroga
Thursday, 09.01.2020
15:07

Moguce da je taj drugi bio Armani, naravno da sam bio sarkastican. I sigurno da nisi u pravu ni sa cim osatalim sto si napisao: niti su to divlji timovi, niti njega zanima da igra tri godine da bi napredovao. On je amer, dosao je da uzme laku lovu, ima 26 godina i odlicno zna da do NBA ne moze da napreduje. Svaka godina sa manjim parama je za njega nenadoknadiv gubitak. Kao sto je Kinzi dosao bio kod nas, zasto? Pa za pare. Tako da: dobio je prilicno vise novca, da je hteo da ga vide naravno da bi igrao u Makabiju.