Ode i Veseli, ovo je ponuda?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.07.2020.
12:44
Izvor: Sportske.net

Hoće li Kokoškov ostati bez jednog od najboljih?

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Stigao je Igor Kokoškov i u evropsku klupsku košarku, preuzeo je od Željka Obradovića ekipu Fenerbahčea i odmah pokrenuo revoluciju u Istanbulu.

Tim je doživeoveliki broj promena, otišli su Derik Vilijams (Valensija), Žofri Lovernj (Žalgiris), Luiđi Datome (Milano), Nikola Kalinić (Valensija) i Egehan Arna.

Sva je prilika da će tim napustiti i Malkom Tomas, Džejms Naneli i Kostas Slukas, a angažovani su Dajšon Pjer, Lorenco Braun, Edgaras Ulanovas, Džoni Hemilton i Danilo Bartel, na čekanju je i povratak Kenana Sipahija.

Još uvek je neizvesna sudbina Jana Veselog, jer bivšeg košarkaša Partizana prati Barselona.

Katalonci su ovog leta ostali bez velikog broja igrača, otišli su Dilejni (Milano), Pengos (Zenit), Pau Ribas (Huventud), a napustio ih je nakon osam godina i Ante Tomić, koji je odlučio da nastavi karijeru u Badaloni zajedno sa Ribasom.

Šuška se da bi klub mogao da napusti i Pustovji, pa je jasno da je novom treneru "Blaugrane" potreban novi centar.

Produžene su saradnje sa Oriolom i Dejvisom, ako klub napusti i Ukrajinac dva pomenuta igrača će ostati kao jedini izbor na "petici".

Bonus baner

Angažovanje Veselog iz Fenera ipak neće biti lak zadatak, Čeh je ugovorom vezan za klub do leta 2022. godine i ima veliku platu, a u Kataloniji su najavili i da će značajno smanjit budžet zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Druga opcija je Džok Lendejl, još jedan bivši igrač Partizana, Australijanac je sarađivao sa Jasikevičijusom u Kaunasu i jasno je da bi mogao dobro da se uklopi u Barseloni.

Problem je i to što ga prate određeni NBA timovi, koji neće moći da potpisuju igrače sve do 18. oktobra, kada će biti otvoren prelazni rok, jer je plan da naredna sezona počne tek u decembru tekuće godine.

Videćemo dakle šta će Barsa uraditi, jasno je samo da neće brzati, a čini se da su Veseli i Lendejl prve dve opcije za Šarunasa Jasikevičijusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke