Odluka FIBA zvanična - ''Jadrane'', ne priznajemo te!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.03.2015.
12:46
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Posle oprečnih informacijama u medijima kako odluka FIBA o uskraćivanju daljeg priznavanja ABA lige možda nije definitivna i konačna, usledila je potvrda da je zvaničan dopis poslat i na adresu čelnika ABA lige.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Naime, iz Košarkaškog saveta Srbije su potvrdili da su dobili pomenuti dopis iz FIBA i da se u njemu potvrđuje povlačenje priznavanja ABA lige.

''Bord FIBA Evropa je doneo odluku o povlačenju priznanja Jadranske lige i o tome obavestio Ligu i relevantne nacionalne federacije'', ističe se u saopštenju FSS, uz originalan dopis koji je Bord FIBA Evropa poslao na pomenute adrese.

A u dopisu se navodi:

''Gospodinu Radovanu Lorbeku,
predsedniku ABA Sidro d.o.o.

''Dragi gospodine predsedniče,

Ovim putem Vas obaveštavamo da je na sastanku održanom 7. marta u Rotah-Egernu, u Nemačkoj, Bord FIBA Evropa razgovarao i o statusu Vaše lige.

Posle razmatranja nedavne korespodencije između FIBA Evrope i Vaše lige, Bord FIBA je konstatovao da vaša liga nije dokazala da poštuje sve statutarne i regulatorne zahteve.

Na osnovu toga, Bord FIBA je odlučio da povuče priznavanje Jadranske lige. Ova odluka je izvršna posle završetka klupske sezone 2014/15, od 1. maja 2015. godine.

Ovaj dopis je poslat i nacionalnim Košarkaškim savezima, kako bi i oni bili upoznati.

Kamil Novak
Izvršni direktor FIBA Evropa''
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mladen Tomašević
Tuesday, 10.03.2015
14:00

Da li je to zbog odbijanja zahteva Prištine da pristupi takmičenju?

avatar
bojanbokaradivojac
Tuesday, 10.03.2015
16:26

Izgleda.A balkaska liga postuje sve jer su klubovi sa Kosova i Metohije u njoj Drzave koju nije priznalo ni trecina zemalja sveta.I sad se nasi jos raduju ukidanju ABA lige.A podrzavaju FIBu koja je u vise navrata ostetila Rep.SRB

avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 10.03.2015
16:38

ABA liga dasvidanja :)