Oglasili se vlasnici A licence, ovo je njihova jednoglasna poruka Panatinaikosu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 13.06.2020.
11:58
Izvor: Sportske.net

Hoće li "Zeleni" istupiti iz elitnog takmičenja?

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Puno prašine podiglo se kada je vlasnik Panatinaikosa, prema pojedinim informacijama sada već bivši, Dimitris Janakopulos izjavio da bi voleo da njegov tim pređe u FIBA Ligu šampiona i pritom obelodanio da stavlja klub iz Atine na prodaju.

Nedavno je iz Atine otišlo još jedno pismo put Evrolige, prvi put su do čelnika takmičenja praktično zatražili dozvolu da istupe iz istog, a u drugom su zahtevali da im se isplate dugovanja, više OVDE.

Evroliga se nije oglašavala, ali su to uradili ostali vlasnici A licence.

Na sajtu elitnog takmičenja osvanulo je saopštenje, koje su potpisali preostali vlasnici A licence, Anadolu Efes, Olimpija Milano, CSKA iz Moskve, Barselona, Fenerbahče, Baskonija, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Real Madrid i Žalgiris.

U samom saopštenju su istakli da žele da Panatinaikos ostane deo ovog takmičenja, što su istakli i u šestoj tački saopštenja.

"Svi klubovi su izrazili želju da Panatinaikos nastavi putem Evrolige jer je ovaj klub bio sastavni deo ovog takmičenja u poslednjih 19 godina. Ipak, uvrede i neosnovane tvrdnje koje upućuje gospodin Janakopulos neće biti tolerisane. Klubovi će učiniti sve u svojoj moći da zaštite reputaciju i integritet svog kolektiva i individualnih vlasništva i postaraće se da klubovi ispunjavaju sve obaveze na koje su se obavezali kao članovi ove grupe", stoji u saopštenju 10 vlasnika A licence.

Poznato je i da Panatinaikos ne može da istpui iz Evrolige ako svih 10 vlasnika licence ne da svoju saglasnost za tako nešto, pa se čini da Janakopulos neće tek tako uspeti da istera svoje.

Utisak je da bi čitava priča mogla da završi na sudu, što će samo dodatno zakomplikovati situaciju.

Čeka se reakcija iz Atine.

baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke