Ostoja odgovorio na optužbe, zbog čega se napada Partizan?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.08.2020.
10:54
Izvor: Sportske.net

Mnogo se govori u finansijskom stanju kluba, pa je prvi čovek "crno-belih" rešio da otkloni dileme.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović posetio je ekipu koja se nalazi na pripreme u Vrnjačkoj Banji.

U intervjuu za klupski Jutjub kanal, Mijailović je govorio o aktuelnostima, pritom objasnio zbog čega nema finansijskog izveštaja Partizana u APR.

"Oko toga se stvorila velika fama u Srbiji, stalna prepucavanja ko koliko duguje i koliko troši. Mi se bavimo košarkom i rezultati su nam glavni cilj. Počeli smo mi koji vodimo klubove da ličimo na pojedine političare koji se prepucavaju po medijima. Mi ćemo od sada više da se okrenemo sportu i da ne odgovaramo na razne prozivke", rekao je on.

Prvi čovek "crno-belih" reagovao je i na pojedine navode da je klub pred bankrotstvom.

"Šta znači bankrot? Kome Partizan danas duguje? Partizan je isplatio igračim plate za dve sezone unazad i platio je celokupan menadžment. To se u poslednjih deset godina nikada nije desilo. Partizan je iz godine u godinu... kako se dug od sedam miliona gomilao? Tako što je prenosio po tri, četiri, pet plata, igračima nije isplaćivao i onda je kroz razno razne pregovore pokušavao da izađe iz situacija. U jednom trenutku, kada sam došao u Partizan, bilo je sedam-osam postupaka.

U ovom trenutku, i to nije tajna, imam 2-3 postupka pred BAT gde je došlo do neslaganja u finansijskim obavezama gde mi nismo hteli da prihvatimo neke obaveze koje nisu pripadale Partizanu. Svako misli da treba da zaštiti igrača i agenciju, a klubove ne štiti niko. Ja mislim da je sredina negde na pola. Mi nismo u teškoj situaciji, ali kako da vam kažem – treba čovek da bude realan. Veliko je pitanje kakva će sezona biti, da li će se igrati pred publikom", smatra Mijailović.

"Mi smo prošle godine do jula imali 500.000 evra od sezonskih karata. Zašto mi prošle godine nismo prodali državne sponzorske ugovore? Zato što smo imali prihod od sezonskih ulaznica i privatnih sponzora, a od nove godine smo trošili sponzorske ugovore koje nam je dala država i koje će nam dati i ove godine. Zašto nas napadaju? Zato što smo drugačiji, zato što ovaj posao radimo transparentno, jasno...

baner kazino

Mi smo prošle sezone imali milion evra prihoda od ulaznica, a sezona je prekinuta u najtragičnijem trenutku za Partizan, kako rezultatski, tako i finansijski. Kada pogledate to što Partizan ima sa svojom publikom, to nema nijedan klub u ovom delu Evrope. Time se ponosimo, to je satisfakcija za naš rad, koliko god da je teško, ne smemo da odustanemo zbog naše publike. Hvala i navijačima u Vrnjačkoj Banji što su naše momke tako dočekali. Partizan je nešto posebno, ima tradiciju koju neguje decenijama unazad, koju drugi timovi nemaju i mogu samo da mu pozavide", zaključio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Monday, 24.08.2020
13:01

Zanimljiv kraj intervjua obzirom da ne žele prepucavanja...

avatar
Old_school
Monday, 24.08.2020
12:51

"Napadaju nas jer ovaj posao radimo transparentno..." a nigde izvestaja o dugu?! Ostoja, legendo.