Ovaj čovek je neuništiv, monstruozni Jokićev tripl-dabl za istoriju NBA košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.09.2020.
07:52
Izvor: Sportske.net

Denver je u finalu, niko pre njih nije ovo uspeo, a Nikola Jokić je valjda prekinuo sve priče o tome ko je najbolji centar današnjice. Uzbudljivo otvaranje finala Istoka.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Niko i nikad, dovoljno je reći samo to.

Denver je prvi tim u istoriji NBA koji je dobio dve uzastopne serije pošto je gubio sa 3:1. Posle Jute, okrenuli su i Kliperse i idu u finale Zapada.

Dvojica najboljih igrača Klipersa su potpuno zaustavljena, iskombinovali su 24 poena u odlučujućoj utakmici, promašili sve u poslednjoj četvrtini, na kraju su Klipersi stali na 89 poena.

Amerika je možda želela gradski derbi u finalu, ali su im Marej i Jokić uskratili zadovoljstvo, što reče Miško Ražnatović, samo 12 ljudi u Americi priželjkuje Denver u finalu. Među njima su i Marej koji je ubacio 40 poena, prve je dao na asistenciju Jokića, ali i trojku takođe posle dodavanja našeg igrača, trojku koja je odvela Denver na 98:80 i zapečatila sudbinu Klipsa nekih 140 sekundi pre kraja.

Jokić je najbolji dodavač među centrima u NBA istoriji, videlo se i sinoć niko više i ne sporti. Završio je sa 16 poena, 22 skokova i 13 asistencija, monstruozni tripl-dabl koji ponovo ulazi u istoriju. Jer, niko nikada nije imao više od 20 skokova u majstorici plej ofa NBA liga.

"Ne prihvatamo da je neko bolji"
, rekao je medijima Jokić.

Ovo će biti prvo zapadno finale Denvera u deceniji, prošlo je 11 godina od kada je Melo Entoni vodio Nagetse do završnice Zapada i izgubio od Kobija u šest mečeva.

53 minuta uzbudljive košarke, neverovatni Džimi Batler i Majami vodi sa 1:0 u seriji protiv Bostona. Hit je izbrisao deficit od 13 poena, pa imao šansu da pobedi, kada je Batler pogodio trojku u finišu. Seltiksi su ipak pogodili bacanje za produžetak.

Tada je Batler opet počeo da pogađa, Adebajo je blokirao Tejtuma na 116:114, zatim pogodio jedno od dva bacanja. Boston je imao još jednu šansu, Tejtum je bio u teškoj poziciji pa je pobeda pripala Majamiju. Očigledno finalna serija Istoka biće uzbudljiva, Goran Dragić je bio sjajan sa 29 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Batler je ubacio 20 poena, imao po 5 pet skokova i asistencija, ali pogodio najvažnije šuteve večeri. Na drugoj stani Tejtum 30 poena, Smarta 26, Kemba 19, ali se ispromašivao i moraće mnogo bolje kako bi Boston vratio šansu za veliko finale.

Majami i dalje ostaje na jednom porazu tokom čitavog plej ofa i pucaju od samopouzdanja.

Rezultati:

LA Klipers - Denver 89:104 (3:4)
Boston - Majami 114:117 pr. (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Wednesday, 16.09.2020
11:08

Gledam Jokića i kapiram da kada bi on igrao konvencionalnu košarku, bio bi katastrofa. Ovo što on igra u NBA niko ne razume, niko ne očekuje. Dečko je šok za sistem.